Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θρίλερ με πλοίο με 700 και ένοπλους δυτικά της Κέρκυρας - Η φρεγάτα Ναβαρίνο σπεύδει

30.12.2014 | 13:42
Συναγερμός και πάλι στα υπουργεία Ναυτιλίας, Εθνικής Άμυνας και Δημοσίας Τάξεως από νέο SOS πλοίου δυτικά της Κέρκυρας για το οποίο υπάρχουν υπόνοιες ότι έχει πέσει θύμα πειρατών.

Σύμφωνα με τηλεφώνημα που έγινε από επιβάτη του πλοίου, στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ένα πλοίο με 700 επιβάτες βρίσκεται σε κίνδυνο. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε μέσω του δικτύου έκτακτης ανάγκης 112 της κινητής τηλεφωνίας αναφέρθηκε ότι ανάμεσα στους επιβάτες υπάρχουν ένοπλοι, μάλλον λαθρομετανάστες.

Στην περιοχή σπεύδει η φρεγάτα Ναβαρινο (Ποια ειναι η φρεγάτα Ναβαρίνο). Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο κατευθύνεται προς του Οθωνούς.
Η ενημέρωση έγινε από τις ιταλικές αρχές και δεν έχουν δοθεί ακόμη λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το πλοίο φαίνεται πως είναι επιβατηγό καθώς η πρώτη ενημέρωση μιλάει για εκατοντάδες επιβάτες σε αυτό.

Από το πλοίο έγινε κλήση στο 112 και αμέσως έγινε σύνδεση με τον ιταλικό θάλαμο επιχειρήσεων και με τη σειρά τους οι Ιταλοί ενημέρωσαν τις Ελληνικές Αρχές. Ο άνθρωπος που επικοινώνησε κατήγγειλε ότι το πλοίο έχει 700 επιβάτες. Ο ίδιος άνθρωπος μίλησε για ανθρώπους πάνω στο πλοίο που κρατούν όπλα.

Ακόμη η εικόνα είναι συγκεχυμένη κανείς δεν γνωρίζει εάν πρόκειται για πλοίο που μεταφέρει λαθρομετανάστες ή για πλοίο στο οποίο εκδηλώθηκε κάποιου είδους πειρατεία

Άλλες πληροφορίες μιλούν για πλοίο που μεταφέρει μετανάστες. Ήδη στην περιοχή σπεύδει φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού που βρίσκεται στην περιοχή λόγω του Norman Atlantic και είναι θέμα χρόνου να διαπιστωθεί τι συμβαίνει.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρο Ανδριώτη πρόκειται για το πλοίο Blue Sky, φορτηγό που πλέει 3 μίλια νότια και δυτικά των Οθωνών με κατεύθυνση προς Ιταλία.

Ο κ. Ανδριώτης λέει στο newsit.gr ότι στο 80 μέτρων πλοίο επιβαίνουν περί τα 400 άτομα, χωρίς ωστόσο ακόμη να μπορεί να επιβεβαιώσει το λόγο για τον οποίο έχει εκπέμψει SOS 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ