Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θρίλερ στις Καστανιές Έβρου: Τούρκοι συνέλαβαν στελέχη του Στρατού Ξηράς

02.03.2018 | 10:28
Τελευταία ενημέρωση 2018-03-02 10:28:00 
Πρώτη Δημοσίευση 2018-03-02 09:56:57

Συνεχής συσκέψεις πραγματοποιούνται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τις διαδικασίες επανόδου των δυο στελεχών του Στρατού Ξηράς που συνελήφθησαν στον Έβρο απο τουρκική περίπολο. Στις συσκέψεις, στις οποίες συμμετέχουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο  Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΣ και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ γίνεται τακτική επισκόπηση όλων των ενημερώσεων που έρχονται απο την απέναντι πλευρά ενω σύμφωνα με πληροφοριες του OnAlert διαψεύδονται οποιεσδήποτε πληροφορίες σε υψηλόβαθμο διπλωματικό επίπεδο. 

Η σφοδρή κακοκαιρία εξαιτίας της οποίας είχε καλυφθεί από χιόνι η ιδιαίτερα στενή οριογραμμή στο χέρσο κομμάτι του ποταμού Έβρου και η συνεχιζόμενη χιονόπτωση ήταν με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία η αιτία που τα δυο στελέχη της ελληνικής περιπόλου απώλεσαν τον προσανατολισμό τους και πέρασαν στο Τουρκικό έδαφος. 

Σε κάθε περίπτωση από το ελληνικό πεντάγωνο διευκρίνιζαν, ότι επουδενί δεν ασκήθηκε βία ή δεν καταγράφηκε οποιαδήποτε απώλεια των ορίων από πλευράς των τουρκικών αρχών. 

Την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ