Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι απαντά η Γεννηματά σε Ήσυχο-Τόσκα για τα ΕΑΣ

05.02.2015 | 00:04
Άμεση ήταν η απάντηση- σχόλιο  της πρώην Αν. Υπουργού Άμυνας κ. Φώφης Γεννηματά  στα όσα αναφέρθηκαν κατά την επίσκεψη  νέου ΑΝΥΕΘΑ κ. Κώστα Ήσυχου  και του νέου Υφυπουργού κ. Νίκου Τόσκα, στη μονάδα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) στο Αίγιο χθες.'Όπως τονίζει παραγγελίες ύψους περίπου 270 εκ ευρώ άφησε στα ''Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα'' (ΕΑΣ- πρώην ΠΥΡΚΑΛ-ΕΒΟ) η ''πολιτική σωτηρίας'' της κρατικής εταιρίας που εφαρμόστηκε υπό την εποπτείας - και κόντρα στις αρχικές επιδιώξεις της τρόικα που ήθελε να βάλει λουκέτο στα ΕΑΣ.


Η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι χάρη στο ''σχέδιο σωτηρίας'' επετευχθη  η βιωσιμότητα του στρατιωτικού τομέα των ΕΑΣ - μετά τον διαχωρισμό από το πολιτικό σκέλος-  το οποίο, όπως τονίζει,  παρουσίασε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια κέρδη EBIDTA για το έτος 2014.
 Ακόμα αίσθηση προκαλεί  ότι η κ. Γεννηματά πέραν από την ευχή συνέχιση του σχεδίου σωτηρίας από την νέα πολιτική ηγεσία , τονίζει  ότι ''θα είμαστε αρωγοί  σε κάθε προσπάθειά υλοποίησης αυτού του πλαισίου,  γιατί το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια'' .

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Φώφης Γεννηματά είναι η ακόλουθη :


''Με έργα και όχι με λόγια  σχεδιάσαμε- προτείναμε- διαπραγματευτήκαμε- πείσαμε- υλοποιήσαμε  και παραδώσαμε μια υγιή και βιώσιμη Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία

Συγκεκριμένα:


1. Υλοποιήσαμε όλο το 2014 το σχέδιο σωτηρίας της εταιρείας πετυχαίνοντας:

-Τη διάσπαση της εταιρείας σε πολιτικό και στρατιωτικό τομέα για να αποφύγουμε τον καταλογισμό των παράνομων κρατικών ενισχύσεων
-Τη βιωσιμότητα του στρατιωτικού τομέα των ΕΑΣ που παρουσίασε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια κέρδη EBIDTA για το έτος 2014.
- Σήμερα η εταιρεία έχει ανεκτέλεστο συμβασιοποιημενοέργο ύψους  205 εκατομμυρίων ευρώ και προς συμβασιοποίηση έργο στο τελευταίο στάδιο διαπραγμάτευσης  ύψους 61 εκατομμυρίων ευρώ

2. Συνολικά για το θέμα της Αμυντικής Βιομηχανίας, επενδύσαμε στην στρατιωτική διπλωματία με ορατά αποτελέσματα:

- Συμμετείχαμε σε διεθνείς εκθέσεις για πρώτη φορά με εθνικό περίπτερο, προωθώντας  τα αμυντικά ελληνικά προϊόντα  στα πλαίσια ενός στρατηγικού σχεδίου για εξωστρέφεια της αμυντικής βιομηχανίας, την ανάπτυξη τεχνολογιών,  την αύξηση των εξαγωγών με αντίστοιχη εισροή συναλλάγματος, την  πιστοποίηση   διεθνώς των ελληνικών παραγόμενων προϊόντων.
- Θέσαμε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας προτάσεις που αφορούν  στην ενίσχυση των αμυντικών επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων.
- Υπογράψαμε  πολλά πρωτόκολλα συνεργασίας μεταξύ των ηγεσιών των Ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδος και τρίτων χωρών που θα αποδώσουν στο μέλλον δουλειές  στην Ελληνική Αμυντική βιομηχανία
          
        
Ελπίζουμε  στη συνέχιση του σχεδίου αναδιάρθρωσης που είχαμε εκπονήσει και αφορούσε την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας  να τα καταφέρετε, για να μπορούμε να μιλάμε για αύξηση θέσεων εργασίας, στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων  χωρίς ελλείμματα και χρέη που τελικά καταλήγουν σε βάρος των Ελλήνων πολιτών. 
Θα είμαστε αρωγοί  σε κάθε προσπάθειά υλοποίησης αυτού του πλαισίου,  γιατί το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια''.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ