Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι είπε ο Δαβάκης στους απόστρατους για τα Μετοχικά

14.03.2014 | 20:20
Οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ε.Α.Α.Σ. , Ε.Α.Α.Ν. και Ε.Α.Α.Α. συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιο Δαβάκη , με κύριο θέμα συζήτησης τα διάφορα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την τύχη των τριών Μετοχικών Ταμείων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του κου Υφυπουργού.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι απόστρατοι “ο κος Υφυπουργός εδήλωσε πως, δεν εξετάζεται από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ η ένταξη των τριών Μετοχικών Ταμείων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, θα εξετάσει την συνέχιση της διαδικασίας εκπόνησης της μελέτης για  την βιωσιμότητα ενός ενιαίου Μετοχικού Ταμείου που ξεκίνησε με την διατύπωση των όρων προκήρυξης διαγωνισμού   και τέλος πως δεν εξετάζεται από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ η πώληση του κτιρίου του Μ.Τ.Σ.”

Ολη η ανακοίνωση:

Οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ε.Α.Α.Σ. , Ε.Α.Α.Ν. και Ε.Α.Α.Α. συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κο Αθανάσιο Δαβάκη , με κύριο θέμα συζήτησης τα διάφορα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την τύχη των τριών Μετοχικών Ταμείων , στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του κου Υφυπουργού.
2.-Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και επεκτάθηκε σε όλες τις πτυχές που αφορούν τα Μετοχικά Ταμεία.
3.-Οι τρείς Πρόεδροι έθεσαν στον κο Υφυπουργό τις θέσεις τους οι οποίες είναι και οι θέσεις των τριών Ενώσεών τους , ως ακολούθως :
α.-Είναι τελείως αντίθετοι με την ένταξη των τριών Μετοχικών Ταμείων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης , για τους γνωστούς λόγους.
β.-Συμφωνούν με την διαδικασία που ξεκίνησε με την διατύπωση των όρων προκήρυξης διαγωνισμού προς εκπόνηση μελέτης για την βιωσιμότητα ενός ενιαίου Μετοχικού Ταμείου και συμφωνούν με την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού , λαμβάνοντας υπόψη και το κόστος , αλλά η μελέτη είναι απαραίτητη , ώστε να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την λήψη απόφασης για την δημιουργία ή μη ενός ενιαίου Μετοχικού Ταμείου και βεβαίως υπό τις προυποθέσεις που έχουν θέσει οι Ενώσεις.
γ.-Εν όψει της διαδικασίας που ξεκίνησε και που ενδεχομένως καταλήξει στην δημιουργία ενός ενιαίου Μετοχικού Ταμείου , μετά από σύμφωνη γνώμη όλων των ενδιαφερομένων , είναι κάθετα αντίθετοι στην αλλαγή των ιδιοκτησιακών στοιχείων των τριών Μετοχικών Ταμείων και αναφέρθησαν συγκεκριμένα στην φημολογούμενη πώληση του κτιρίου του Μ.Τ.Σ. των οδών Σταδίου, Αμερικής , Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου , γιατί ενδεχόμενη πώληση ή άλλες πωλήσεις θα αλλάξουν τα δεδομένα της εν λόγω μελέτης. Με τον τρόπο αυτό πέραν της Ε.Α.Α.Σ. που είναι η άμεσα ενδιαφερόμενη ΄Ενωση , η Ε.Α.Α.Ν. και η Ε.Α.Α.A. δήλωσαν έμμεσα ενδιαφερόμενες και στο πλευρό της Ε.Α.Α.Σ. στο θέμα αυτό.
4.-Ο κος Υφυπουργός δήλωσε τα ακόλουθα :
α.-Δεν εξετάζεται από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και δεν συμφωνεί με την ένταξη των τριών Μετοχικών Ταμείων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.
β.-Θα εξετάσει την συνέχιση της διαδικασίας εκπόνησης της μελέτης.
γ.-Δεν εξετάζεται από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και δεν συμφωνεί με την πώληση του κτιρίου του Μ.Τ.Σ., όπως και με πωλήσεις περουσιακών στοιχείων και των τριών Μετοχικών Ταμείων.
5.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς όλα τα θέματα που απασχολούν τους Αποστράτους και δρα έγκαιρα , αυτό δε αποδεικνύεται για άλλη μία φορά με την σημερινή συνάντηση με τον κο Υφυπουργό. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ