Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι έλεγε για την ΕΡΤ το 1984 ο Μάνος Χατζιδάκις

16.06.2013 | 10:34
Ήταν προσωπικός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και γι΄ αυτό πολλοί είχαν σπεύσει να τον “χαρακτηρίσουν” δεξιό. Ο Δημήτρης Πουλικάκος πάλι ,είχε πει σε μια συνέντευξή του ότι “δεν έχω γνωρίσει πιο αριστερό άνθρωπο από τον Μάνο Χατζιδάκι. Ο Χατζιδάκις ήταν απλά πατριώτης με την καθαρή έννοια του όρου κι όχι με αυτή που “πουλάνε” οι διάφοροι επικίνδυνοι γραφικοί. Και είχε πει πολλά σωστά πράγματα νωρίς. Πολύ νωρίς. Αυτό ήταν ...το δράμα του.

Είχε μιλήσει για την ΕΡΤ , το 1984, σε μία συνέντευξή του στην Μαρία Ρεζάν. Το απόσπασμα εκείνης της συνέντευξης μας θυμίζει η ιστοσελίδα enstoloi.gr.

"H EPT είναι ένα απαραίτητο φάρμακο, για να ζούμε με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας", είχε δηλώσει στα μέσα της δεκαετίας του '80 ο μεγάλος συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις.

Όπως αναφέρει το "Έθνος", σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Μαρία Ρεζάν, η τελευταία είχε ρωτήσει τον Χατζηδάκι, που πρωταγωνίστησε στην ποιοτικότερη ίσως εκδοχή της ελληνικής ραδιοφωνίας όταν ανέλαβε το Τρίτο Πρόγραμμα:

"Σκεφθήκατε, ποτέ, να εισηγηθείτε, να διαλυθεί η Ε.Ρ.Τ. και να αρχίσει από την αρχή;".

Ο Χατζηδάκις ήδη το 1984 φαίνεται ότι είχε πλέον μία πολύ σαφή εικόνα για την πορεία που ακολουθούσε η ΕΡΤ:

"Kι αυτό θα το εισηγούμην αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει πια, χωρίς την E.P.T. Θα πεθάνουν αν δεν τους δώσεις εκείνο, για το οποίο θα μπορούν να διαμαρτύρονται. H EPT είναι πολύτιμη γιατί δίδει στον ελληνικό λαό την ευκαιρία να διαμαρτύρεται και να λέει 'τι αίσχος που είναι η EPT'. H αντιπολίτευση διαμαρτύρεται, γιατί δεν της δίνουν περισσότερο χρόνο, οι άλλοι γιατί δεν τους δίνουν περισσότερη 'Δυναστεία', οι άλλοι γιατί υπάρχει η 'Δυναστεία' και όλοι είναι ευχαριστημένοι. H EPT είναι ένα απαραίτητο φάρμακο, για να ζούμε με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας"...
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ