Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι λέει η Αλβανία για τις ένοπλες συγκρούσεις στα Σκόπια

11.05.2015 | 08:40
Τι λέει η Αλβανία για τις ένοπλες συγκρούσεις που ξέσπασαν στα Σκόπια; Τα Τίρανα χαρακτηρίζουν


δραματικά τα γεγονότα “που επηρέασαν την κανονικότητα των σχέσεων μεταξύ των εθνοτήτων, ως συνέπεια και της εν μέρει εφαρμογής της Συμφωνίας της Οχρίδας» και εκφράζει τη θλίψη της για τις απώλειες ζωής συνανθρώπων, επιδιώκοντας παράλληλα το «σύννεφο ασάφειας για όλες τις βαριές ώρες του Κουμάνοβο... πρέπει να διαλυθεί το συντομότερο και να αντικατασταθεί από την πλήρη διαφάνεια για ό,τι συνέβη».

Η ανακοίνωση της αλβανικής κυβέρνησης αναφέρει ότι «εκτός από τους αστυνομικούς που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, δεν υπάρχει ακόμη καμιά πληροφορία για τις ζωές των απροστάτευτων πολιτών του Κουμάνοβο, για τη φυγή τους, τη λεηλατημένη, την καμένη και την κατεστραμμένη περιουσία τους... Προφανώς αυτή η ασάφεια δεν βοηθά στην επαναφορά της ομαλότητας», αναφέρει η ανακοίνωση της αλβανικής κυβέρνησης.


«Η Δημοκρατία της Αλβανίας καταδικάζει κάθε πράξη βίας, θεωρώντας τες απαράδεκτες για μια δημοκρατική κοινωνία που φιλοδοξεί την Ευρω-Ατλαντική ενσωμάτωση. Η Δημοκρατία της Αλβανίας, επίσης, θεωρεί όχι μόνο αντιπαραγωγική, αλλά επίσης απαράδεκτη για τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της περιοχής, κάθε εθνοτική προκατάληψη απέναντι σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή ομάδα ενόπλων ... θα είναι επίσης απαράδεκτη η απώλεια της ισορροπίας σε σχέση με τα γεγονότα αυτά τα οποία δεν πρέπει ποτέ να επιτραπεί να μετατρέψουν την πολιτική κρίση της Μακεδονίας σε μια εθνοτική κρίση, η οποία θα ήταν καταστροφική για τη χώρα αυτή», καταλήγει η ανακοίνωση της αλβανικής κυβέρνησης.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ