Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι μήνυμα στέλνει το ΥΠΕΘΑ προς τη Γερμανία για αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο

03.04.2015 | 18:51
Το πρωί Ευέλπιδες επισκέφτηκαν και προσκύνησαν στο μαρτυρικό Δίστομο. Συνάδελφοί τους θα επισκεφθούν τα Καλάβρυτα. Και την Μεγάλη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στο ΥΠΕΘΑ με αφορμή την 74η επέτειο από την ημέρα κήρυξης του πολέμου της ναζιστικής Γερμανίας κατά της Ελλάδας εκδήλωση τιμής και μνήμης αφιερωμένη στους μαχητές του Ελληνικού Στρατού στα οχυρά του Ρούπελ και γενικότερα στη συμβολή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στην ηρωική Εθνική Αντίσταση του ελληνικού λαού.

Θέμα της εκδήλωσης: «Ιστορική μνήμη – Τεκμηριωμένη ενημέρωση για τις γερμανικές οφειλές». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Καποδίστριας» του ΥΠΕΘΑ στις 12 το μεσημέρι και εντάσσεται στον κύκλο των πρωτοβουλιών του ΥΠΕΘΑ με τον γενικό τίτλο «ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - ΔΙΚΑΙΩΣΗ» που συνδέεται με την διεκδίκηση από την Ελλάδα των γερμανικών οφειλών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αλλά και του κατοχικού δανείου δεν πρόκειται να ξαναμπούν στο συρτάρι. Μην ξεχνάμε ότι στις 8 Απριλίου αλλά και στις 9 Μαίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα είναι στην Μόσχα. Από την οποία ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος έχει ζητήσει ήδη βοήθεια από τα πολυτιμα αρχεία του Κόκκινου Στρατού.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 6ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ

Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ – ΚΑΤΟΧΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ- ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ – ΔΙΚΑΙΩΣΗ

- Θέμα: Ιστορική μνήμη – Τεκμηριωμένη ενημέρωση για τις οφειλές
- Τόπος: Κεντρική Αίθουσα «Καποδίστριας», 1ος όροφος ΥΠΕΘΑ
- Ώρα:12:00-13:30.
- Εισαγωγή και χαιρετισμοί από την πολιτική ηγεσία
- Χαιρετισμός από στρατιωτική ηγεσία
- Ομιλία για το χρονικό της ημέρας από τον Συνταγματάρχη ΠΒ Ιωάννη Γεμενετζή - Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού (‘10)
- Παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού (15΄)
- Ομιλία εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον Δημήτρη Αλευρομάγειρο , Αντιστράτηγο ε.α. (10΄)
- Απονομή αναμνηστικής πλακέτας προς αναγνώριση της προσφοράς του Εθνικού Συμβουλίου.

Διαβάστε ακόμη:


Προσκύνημα Ευέλπιδων στο Δίστομο - Φωτογραφίες
Τα "πιστοποιητικά αριστεροσύνης" και η πυραυλάκατος στο Αγαθονήσι - Έχουν σχέση

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ