Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι ζήτησε ο Σαμαράς από τον στρατό για την Κεφαλονιά

05.02.2014 | 19:07
Να βρεθεί λύση άμεσα στο πρόβλημα θέρμανσης των καταυλισμών σεισμοπλήκτων στην Κεφαλονιά, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών, των αρμόδιων Γενικών Γραμματέων και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με θέμα την ανακούφιση των πληγέντων από το σεισμό στην Κεφαλονιά.
Ο Σαμαράς ζήτησε να φροντίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις το δυνατόν συντομότερο να εξασφαλίσουν θέρμανση για τις σκηνές που έχουν στηθεί στη Κεφαλονιά. Το κρύο είναι αφόρητο και γι΄ αυτό οι σκηνές δεν γέμισαν με σεισμοπαθείς όπως ανέμεναν. Οι περισσότεροι προτίμησαν να παραμείνουν στα αυτοκίνητά τους που είναι μεν άβολα ,αλλά έχουν τουλάχιστον θέρμανση.

Ο Σαμαράς ρώτησε αν υπάρχει δυνατότητα να αναλάβει ο στρατός την επίλυση αυτού του καίριου προβλήματος, με τα συστήματα θέρμανσης που υπάρχουν κυρίως σε νατοϊκές εγκαστάσεις και μπορούν να παρέχουν θέρμανση σε σκηνές. Δεν είναι εύκολο αφού τα “αερόθερμα συστήματα” που μέσω “φυσούνας” παρέχουν θερμό αέρα μέσα στην σκηνή δεν είναι αρκετά.

Ο Πρωθυπουργός  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η Κεφαλονιά περνά μια επώδυνη δοκιμασία. Πρέπει να προστατεύσουμε πρώτα απ’ όλα τους ανθρώπους της, να αποκαταστήσουμε τις ζημιές και να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, μέριμνα, βοήθεια, γιατί είναι και ηθική και όχι μόνο πολιτική υποχρέωση. Είναι ηθική υποχρέωση στους συνανθρώπους μας. Και θα πρέπει πάνω απ’ όλα, για να επανέλθει ο ρυθμός της ζωής στα σωστά επίπεδα στην Κεφαλονιά, να είμαστε και εμείς σωστά συντονισμένοι. Και γι’ αυτό το λόγο σήμερα βρισκόμαστε, για να δούμε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια τι ακριβώς πρέπει να γίνει, πότε πρέπει να γίνει, από ποιον πρέπει να γίνει. Στο τέλος θα βγάλουμε και μία ανακοίνωση, για να έχει και ο κόσμος γνώση των λεπτομερειών των αποφάσεών μας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ