Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΕΘΑ με τον ισραηλινό ομόλογό του

19.05.2013 | 12:28
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιααλόν,είχε ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Είχε προηγηθεί επιστολή του κ. Γιααλόν προς τον κ. Παναγιωτόπουλο, η οποία παρελήφθη μέσω της πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα από τον ΥΕΘΑ πριν από μία εβδομάδα.
Στην επιστολή του ο Ισραηλινός Υπουργός ευχαριστεί τον κ. Παναγιωτόπουλο για την αποφασιστική συμβολή του στην προώθηση των σχέσεων των δύο χωρών στον αμυντικό τομέα και υπογραμμίζει ότι πρέπει να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην σύσφιξη των διμερών σχέσεων στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.
Η τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Πρεσβευτή του Ισραήλ στην Αθήνα Άριε Μέκελ. Κράτησε περίπου 25 λεπτά και κατά τη διάρκειά της έγινε αναφορά μεταξύ των άλλων:
1. Στα θέματα των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ στον τομέα της αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας (κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των τριών κλάδων, ανταλλαγή στρατιωτικών αντιπροσωπειών κλπ).

2. Στα θέματα ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής στην οποία ανήκουν η Ελλάδα και το Ισραήλ. Μεταξύ αυτών η κατάσταση στη Συρία, οι επιπτώσεις σε γειτονικά κράτη όπως ο Λίβανος και η Ιορδανία, τα ζητήματα ενεργειακής ασφαλείας κλπ.
Επιπλέον οι δύο Υπουργοί έκαναν μία σύντομη ανασκόπηση όλων των εξελίξεων που υπάρχουν σε διμερές επίπεδο στα θέματα της δικής τους αρμοδιότητας και συμφώνησαν να συναντηθούν στο Τελ Αβίβ τον προσεχή Ιούνιο.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ