Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το "ξύλο της αρκούδας" στην Ουκρανική Βουλή!

08.04.2014 | 13:01
Το έλα να δεις έγινε στο Ουκρανικό Κοινοβούλιο όταν ένας βουλευτής από ένα συντηρητικό κόμμα κατηγόρησε τις αρχές ότι δεν ακούν τους πολίτες που ζητούν στην νοτιοανατολική Ουκρανία να γίνουν τα ρωσικά δεύτερη επίσημη γλώσσα.

"Τώρα", συνέχισε, "αποκαλείτε τους διαδηλωτές ότι θέλουν την απόσχιση ενώ ένα μήνα πριν τους ίδιους ανθρώπους που εισέβαλλαν στα δημόσια κτίρια τους αποκαλούσατε πατριώτες!"

Μετά από αυτά τα λόγια οργισμένοι βουλευτές από άλλο κόμμα πήγαν προς το βήμα και άρχισαν να τον σπρώχνουν. Αυτό που ακολούθησε ήταν το χάος. Μπουνιές, κλωτσιές. Πολύ ξύλο! Ο προεδρεύων αναγκάστηκε να διακόψει την συενδρίαση. Οι βουλευτές όμως συνέχιζαν να παίζουν ξύλο.Την ίδια ώρα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι οποιαδήποτε χρήση βίας στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι μαχητές έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια, θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο.

«Ζητάμε την άμεση παύση κάθε στρατιωτικής προετοιμασίας, οι οποίες μπορεί να εγείρουν τον κίνδυνο εμφυλίου πολέμου» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Φιλορώσοι ακτιβιστές κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια στις ανατολικές πόλεις του Χάρκοβο, Λούχανσκ και Ντόνετσκ, όπου κήρυξαν ανεξαρτησία και δεσμεύτηκαν να ψηφίσουν για ένταξη στη Ρωσία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, έγραψε στο facebook ότι η αστυνομία συνέλαβε 70 άτομα που είχαν καταλάβει ένα περιφερειακό διοικητικό κτίριο στο Χάρκοβο. Η επιχείρηση χαρακτηρίστηκε «αντιτρομοκρατική» και υπήρξαν 2 τραυματίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΣΤΟ Newsit.gr 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ