Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία έβγαλε το Cesme στο Αιγαίο - Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

23.02.2017 | 14:53
Πρώτη Δημοσίευση: 2017-02-23 11:53:11
Τελευταία Ενημέρωση: 2017-02-23 14:53:11

Το σκάφος ερευνών TCG CESME συνεχίσει να βρίσκεται στην περιοχή του Αιγαίου.

Το τουρκικό σκάφος κινείται αυστηρά εντός της περιοχής του Βορείου Αιγαίου. Yδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από τις 22 Φεβρουάριου και «μέχρι νεότερα» ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει η Άγκυρα με το σκάφος ερευνών TCG CESME.
Ειδικότερα το πεδίο ερευνών περιλαμβάνει τη θαλάσσια περιοχή, η οποία εκτείνεται μεταξύ του Άθω, της Θάσου, της Λήμνου και της Σαμοθράκης, σύμφωνα με την NAVTEX 244/17.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο το ΓΕΕΘΑ στο OnAlert.gr τονίζεται οτι σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας όπου υπήρχε κορύφωση της έντασης με την Τουρκία, η παρουσία του ΠΝ ηταν ισχυρή στο Αιγαίο ενω όπως μάθαμε υπήρχε και διαρκής παρουσία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Και αυτό διότι ήταν σε εξελιξη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικου στην οποία πρακτικά το 40% του Στόλου ήταν σε επιχειρησιακή ανάπτυξη. Επρόκειτο για μια δύναμη επιφανείας αποτελούμενη απο 4 φρεγάτες και ενα πετρελαιοφόρο, ενω συμμετείχαν επίσης και υποβρύχια και πυραυλάκατοι.

Όλα αυτα σε μια περίοδο που υπήρχε τεταμένη ένταση με την Τουρκία και κατά συνέπεια, σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο προέκυπτε, υπήρχε άμεση δυνατότητα επέμβασης της δύναμης αυτης. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά: "Mονάδες επιφανείας του ΠΝ μπορούσαν να βρεθούν σε οποιαδήποτε περιοχή του ανατολικού Αιγαίου εντός 3 ωρών"..

Κατα συνέπεια η συνολική αντίδραση των ΕΔ κρίνεται ως απολύτως επιτυχημένη και έγκαιρη χρονικά, ενώ συνεχίζεται η διατήρηση διαρκούς επαγρύπνησης.

Πάντως, η ελληνική πλευρά «απάντησε» αμέσως στην τουρκική γνωστοποίηση με δική της NAVTEX η οποία αναφέρει ότι:

«Εφιστάται η προσοχή των ναυτιλλομένων που πλέουν στο Αιγαίο πέλαγος. Το μήνυμα NAVTEX με αριθμό 244/17 που αφορά επιστημονική (Υδρογραφική και Ωκεανογραφική) έρευνα σε περιοχές που εμπίπτουν στην ελληνική περιοχή ευθύνης NAVTEX μεταδίδονται από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό. Οι μόνοι εξουσιοδοτημένοι σταθμοί NAVTEX σε εφαρμογή του GMDSS για εκπομπές πληροφοριών ναυτιλιακής ασφαλείας και πληροφοριών έρευνας και διάσωσης για ολόκληρη την Ελληνική περιοχή αρμοδιότητας NAVTEX είναι οι Ελληνικοί Σταθμοί NAVTEX Λήμνος (L), Ηράκλειο (H) και Κέρκυρα (K) εγκεκριμένοι από τον ΙΜΟ και τον ΙΗΟ. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείστε να επικοινωνείτε με το ΕΚΣΕΔ Πειραιά».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ