Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει τη δολοφονία του Ιορδανού πιλότου

04.02.2015 | 13:09
Μετά απο την δολοφονία του Ιορδανού πιλότου Moaz al-Kassasbeh απο τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

"Είμαστε συγκλονισμένοι από τη βάρβαρη και αποτρόπαια δολοφονία του Ιορδανού πιλότου Moaz al-Kassasbeh από την τρομοκρατική οργάνωση ISIS, μία πράξη τόσο βάρβαρη και φρικαλέα που δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του θύματος, στο φίλο ιορδανικό λαό και στην ιορδανική κυβέρνηση.

Διαβεβαιώνουμε όλες τις Κυβερνήσεις και τους λαούς της περιοχής που υποφέρουν από την τρομοκρατική απειλή του ISIS ότι η Ελλάδα θα παραμείνει συνεχής αρωγός στις προσπάθειες τους για την αντιμετώπιση του αυτοαποκαλούμενου «ισλαμικού κράτους», μίας βάρβαρης τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης που δρα με πλήρη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και χωρίς να δεσμεύεται από τις αρχές του πολιτισμού και τις ανθρωπιστικές αξίες οποιασδήποτε θρησκείας".

H Ιορδανία εκτέλεσε σήμερα τα ξημερώματα δύο ιρακινούς τζιχαντιστές, κρατούμενους στις φυλακές της, σε αντίποινα για την εκτέλεση του ιορδανού πιλότου από την εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μοχάμαντ Μομάνι.

Η τύχη του υποσμηναγού Μάαζ αλ Κασάσμπεχ, έχει εξοργίσει και βυθίσει τη χώρα σε βαρύ πένθος. Στην Καράκ, τη γενέτειρα του πιλότου, στη νότια Ιορδανία, δεκάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν σε κυβερνητικό κτίριο αργά χθες, κατηγορώντας τις αρχές ότι δεν ενήργησαν για να τον σώσουν.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ