Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τα Βαλκάνια! ΒΙΝΤΕΟ

26.06.2015 | 13:30
Πρώτη Δημοσίευση: 2015-06-05 12:30:21
Τελευταία Ενημέρωση: 2015-06-26 13:00:21

Η σημερινή επίθεση στην Γαλλία φέρνει στο φως της δημοσιότητας για άλλη μια φορα την απειλή του Ισλαμικού Κράτους. Πριν δυο βδομάδες περίπου το "Al Hayat Media Center", η "πτέρυγα" των μέσων ενημέρωσης του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), μετέδωσε ντοκιμαντέρ για τα Βαλκάνια, που περιέχει απειλές κατά της Αλβανίας, του Κοσόβου και της ΠΓΔΜ.

Στο ντοκιμαντέρ, οι Αλβανοί χαρακτηρίζονται "άθεοι" και στο βίντεο -μεταξύ άλλων- εμφανίζονται δύο αλβανικής καταγωγής άνδρες που μάχονται στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους -ο ένας από την Αλβανία και ο άλλος από το Κόσοβο- και είναι γνωστοί με τα ονόματα Αμπού Μπίλκις αλ Αλμπάνι και Αμπού Μουκάτιλ αλ Κόσοβο.

Οι δύο άνδρες εμφανίζονται στο 6ο και στο 10ο λεπτό αντίστοιχα του βίντεο, με τον Αμπού Μουκάτιλ να δηλώνει: "Στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που λατρεύουν άλλους θεούς, και όχι τον Αλλάχ στην Αλβανία, το Κόσοβο, τη Μακεδονία -σ.σ έτσι αναφέρουν τα Σκόπια-  και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Μην νομίζετε ότι έχουμε ξεχάσει το κακό που κάνετε στους μουσουλμάνους. Πιστεύετε ότι έχουμε ξεχάσει την εχθρότητά σας απέναντι στον Αλλάχ ...μαύρες μέρες θα έρθουν για σας. Θα φοβάστε να περπατήσετε στους δρόμους. Θα φοβάστε να δουλέψετε. Θα φοβάστε μέσα στα ίδια τα σπίτια σας... Θα σας νικήσουμε με τη βοήθεια του Αλλάχ. Θα έρθουμε με βόμβες".

Εν τω μεταξύ, νεαρή δημοσιογράφος του δικτύου "News 24" των Τιράνων, που καλύπτει το αστυνομικό ρεπορτάζ και έχει ασχοληθεί με το θέμα της στρατολόγησης νεαρών Αλβανών μουσουλμάνων για να πολεμήσουν στην Συρία, δέχτηκε απειλητικό μήνυμα στον λογαριασμό της στο Facebook από Αλβανό μουσουλμάνο, ο οποίος καταζητείται από τις Αρχές, με την κατηγορία της υποκίνησης θρησκευτικού μίσους και της στρατολόγησης τζιχαντιστών. Στο μήνυμα γράφει: "Θα πρέπει να πληρώσεις"
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ