Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμπούλ: To Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση - Τουλάχιστον 80 νεκροί

23.07.2016 | 23:36
Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών στην Καμπούλ, από την επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας σε διαδήλωση στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών, οι νεκροί ξεπερνούν τους 80 και οι τραυματίες τους 231.

Βομβιστές αυτοκτονίας χτύπησαν σήμερα μεγάλη διαδήλωση στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον 80 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 200, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.


ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Τη διαδήλωση πραγματοποιούσαν μέλη της σιϊτικής μειονότητας Χαζάρα. Συμμετείχαν χιλιάδες μέλη της αναφερόμενης μειονότητας που διαμαρτύρονταν για τη διαδρομή ενεργειακής γραμμής, που αποτελεί επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καταδίκασε την επίθεση κατά τη διάρκεια σιιτικής διαδήλωσης στην Καμπούλ και εξέφρασε συλλυπητήρια στον πρόεδρο της χώρας Ασράφ Γάνι.

«Οι δολοφόνοι που είναι υπεύθυνοι για την αιματοχυσία δεν εκπροσωπούν το μέλλον του Αφγανιστάν και δεν θα επικρατήσουν. Επιθέσεις σαν αυτήν ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε την αποστολή μας στο Αφγανιστάν και την υποστήριξή μας προς τον λαό και την κυβέρνηση» της χώρας, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ