Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ισραήλ απειλεί με επίθεση αν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά

02.04.2015 | 14:46
Ο ισραηλινός υπουργός Πληροφοριών Γιουβάλ Στάινιτς δήλωσε σήμερα ότι η στρατιωτική επιλογή παραμένει στο τραπέζι για τη χώρα του έναντι της απειλής να αποκτήσει το Ιράν πυρηνικά όπλα, ενώ στη Λωζάνη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Ερωτηθείς σχετικά με μια ενδεχόμενη ισραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία για το πρόγραμμα, ο Στάινιτς, ο οποίος είναι συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε στο δημόσιο ραδιοσταθμό πως η χώρα του θα προβεί σε ενέργειες στους τομείς της διπλωματίας και των Πληροφοριών, όμως "αν δεν έχουμε άλλη επιλογή, τότε δεν έχουμε άλλη επιλογή (...) η στρατιωτική επιλογή βρίσκεται στο τραπέζι".

Αναφορικά με ενδεχόμενες αμερικανικές αντιρρήσεις, ο Στάινιτς υπενθύμισε πως τον Ιούνιο του 1981, όταν το Ιράκ κυβερνούσε ο Σαντάμ Χουσέιν, η ισραηλινή αεροπορία είχε επιτεθεί στον ιρακινό πυρηνικό αντιδραστήρα του Οσιράκ και πως "η επιχείρηση αυτή δεν είχε πραγματοποιηθεί σε συμφωνία με τις ΗΠΑ". Το Ισραήλ είχε δεχθεί εξαιτίας της ζωηρές αμερικανικές επικρίσεις.

Πολλοί ειδικοί που ερωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο συμφωνούν ότι το Ισραήλ θα κάνει τα πάντα για να προστατευθεί, όμως το σενάριο των ισραηλινών πληγμάτων εναντίον του Ιράν μοιάζει πολύ απομακρυσμένο.

"Ο πρωθυπουργός είπε με τρόπο σαφή πως το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να γίνει μια πυρηνική δύναμη", τόνισε ο Στάινιτς.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ