Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το "λεξικό του ηγέτη" κατά τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο και μια αλήθεια που διέφυγε

04.11.2013 | 16:01
Πως πρέπει να είναι ο στρατιωτικός ηγέτης; Στο ερώτημα επιχειρεί να απαντήσει ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος ο οποίος με μια σειρά κειμένων σημαντικών στρατιωτικών προσπαθεί να δώσεις στους υποψήφιους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς τη δική του απάντηση. 

Σ΄ αυτό το “εγχειρίδιο ηγεσίας” ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει συμπεριλάβει κείμενα και απόψεις από αρκετούς σημαντικούς ανθρώπους: Παύλος Μελάς, Κωνσταντίνος Τσάτσος, Τχης Bach, Στρατηγός Mac Arthur, Στρατάρχης Mondgomery και Στρατηγός Patton

“Πρωταρχικό ρόλο στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει η
ικανότητα των στελεχών να ηγούνται...Είναι προφανές ότι το θέμα της ηγεσίας δεν αφορά μόνο τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά το σύνολο της λειτουργίας ενός Κράτους και των
δημοσίων ή ιδιωτικών φορέων που το απαρτίζουν”, αναφέρει στο πρόλογο ο στρατηγός Κωσταράκος και προσθέτει:

“Πιστεύω απόλυτα, ότι μελετώντας τα κείμενα αυτά, θα συμφωνήσετε ότι αν θέλετε να νιώσετε και να γίνετε πραγματικοί ηγέτες, πρέπει να είστε σε θέση να προσδιορίσετε τι ακριβώς σημαίνει η κάθε μια από τις 100 λέξεις που αποτελούν το λεξικό του ηγέτη”.

Πριν παραθέσουμε το λεξικό του ηγέτη κατά Κωσταράκο είναι δύσκολο να μην επισημάνουμε ένα απόσπασμα από  τα όσα αναφέρει το κείμενο του ταγματάρχη Bach. Αναφέρεται στον στρατιωτικό ηγέτη λέγοντάς του: Το "λεξικό του ηγέτη" κατά τον Α/ΓΕΕΘΑ ακολουθεί:


Διαβάστε ακόμη:


"Βροντόφωνοι" υπαξιωματικοί! Βίντεο από τη ΣΜΥ θα συζητηθεί πολύ λόγω...φωνής


Γιατί παραμένει -τουλάχιστον μέχρι Μάρτιο- στη θέση του ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ