Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το μήνυμα Κουβέλη στους απόφοιτους της Σχολής Εθνικής Άμυνας - ΦΩΤΟ

18.04.2018 | 15:39
 «Η αμυντική θωράκιση κάθε χώρας δεν έχει άμεση συνάρτηση μόνο με τις Ένοπλες Δυνάμεις άλλα και με την εξειδίκευση και κατάρτιση του προσωπικού της που στελεχώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες της» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, στον χαιρετισμό του με την ευκαιρία της σημερινής τελετής αποφοίτησης των σπουδαστών της 70ής εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι «η συνεκπαίδευση που πραγματοποιείται στη Σχολή Εθνικής Άμυνας συνεισφέρει αφενός στην απόκτηση κοινής αντίληψης μεταξύ στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτών του ευρύτερου δημόσιου τομέα στις σύγχρονες προκλήσεις και προβληματισμούς της διεθνούς σκηνής και αφετέρου συμβάλλει περαιτέρω στην ενδυνάμωση της φιλίας με άλλα κράτη, αφού έχουμε τη χαρά να παρέχουμε εκπαίδευση σε αλλοδαπούς αξιωματικούς».

Τέλος, ο κ. Κουβέλης σχολίασε ότι «η συνεργασία της Σχολής τόσο με το Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, όσο και με το Πανεπιστήμιο του Plymouth μέσω Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, έχει αναβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο της παρεχόμενης επιμόρφωσης της Σχολής Εθνικής Άμυνας».

Την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 70ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).


Την τελετή τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος και επέδωσε τα πτυχία στους σπουδαστές.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός του Π.Σ., Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης. Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι κομμάτων.

Συνολικά, αποφοίτησαν 70 σπουδαστές, εκ των οποίων 66 Ανώτεροι Αξιωματικοί (46 του Στρατού Ξηράς, 7 του Πολεμικού Ναυτικού, 5 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 της Ελληνικής Αστυνομίας, 1 του Πυροσβεστικού Σώματος, 4 από την Κύπρο, 1 από την Αίγυπτο, 1 από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) και 4 Μόνιμοι Πολιτικοί Υπάλληλοι (από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας Θρησκευμάτων, και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών).

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ