Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το μήνυμα Καμμένου απο την Θράκη και οι αιχμές για το τουρκικό προξενείο

20.12.2017 | 01:01
 "Δεν πρόκειται να δεχθούμε τη συνέχιση μιας τακτικής από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία επιβάλλεται από το τουρκικό προξενείο και θέλει να υποδαυλίσει στη Θράκη την εθνική συνοχή"

"Να δώσουμε όλοι οι Έλληνες την πρέπουσα προσοχή για την συνύπαρξη όλου του ελληνικού πληθυσμού: των Ελλήνων Ορθοδόξων, των Ελλήνων Μουσουλμάνων, των Ελλήνων Πομάκων, των Ελλήνων Ρομά, παρά τις δράσεις του τουρκικού προξενείου, που προσπαθεί να πιέσει, κατά παράβαση κάθε συνθήκης και του διεθνούς δικαίου", προέτρεψε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στα στελέχη της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στο Πετροχώρι Ξάνθης και της Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού στην Κομοτηνή, τις οποίες επισκέφθηκε για την ανταλλαγή ευχών ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

"Η ελληνική Πολιτεία οφείλει πολλά στην περιοχή, σε όλους τους κατοίκους της περιοχής - και στους Ορθόδοξους και στους Μουσουλμάνους. Είναι αλήθεια ότι για πολλά χρόνια η Θράκη είχε παραμεληθεί. Αυτή την υποχρέωση της Πολιτείας θα την αποκαταστήσουμε το συντομότερο δυνατό. Όμως, δεν πρόκειται να δεχθούμε τη συνέχιση μιας τακτικής από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία επιβάλλεται από το τουρκικό προξενείο και θέλει να υποδαυλίζει στη Θράκη την εθνική συνοχή" διεμήνυσε.

Επιζητούμε ειρήνη και συνεργασία με τους γείτονές μας, αλλά επιζητούμε και σεβασμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όπως επιζητούμε το σεβασμό απέναντι στο διεθνές δίκαιο, στις διεθνείς συνθήκες", επανέλαβε.

"Tέτοια φαινόμενα δεν είναι αποδεκτά - και να ξέρουν πολύ καλά, ότι όσο κι αν θέλουμε να διατηρήσουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας, τόσο έτοιμοι είμαστε οποιαδήποτε στιγμή κι αν χρειαστεί, να υπερασπίσουμε την εθνική μας ακεραιότητα. Όσο ζει έστω κι ένας από εμάς, δεν πρόκειται να υποσταλεί καμία σημαία. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό από την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής μας κυριαρχίας", κατέστησε εκ νέου σαφές ο υπουργός.


Προέτρεψε δε τη γείτονα, "καλό θα είναι να ζήσουμε ειρηνικά και να σταματήσουν τις προκλήσεις, ιδίως σε μια περιοχή για την οποία δεν υπάρχει ουδεμία αμφισβήτηση από τις διεθνείς συνθήκες: είναι αμιγώς ελληνική, με απόλυτο σεβασμό σε όλο τον πληθυσμό της περιοχής, ανεξαρτήτως θρησκείας και ανεξαρτήτως φυλής".

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τα στελέχη και τους στρατεύσιμους των ακριτικών φυλακίων του Δ' Σώματος Στρατού και τους ευχήθηκε για τις γιορτές.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ