Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Πολεμικό" το προεκλογικό σκηνικό στον Κυπριακό τύπο

22.02.2013 | 11:21
Η χθεσινή προσπάθεια επιδότη να κατασχέσει το αυτοκίνητο του Υπουργού Εμπορίου μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών και παρουσία ΜΜΕ, κυριαρχεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα του ημερήσιου, αλλά και του εβδομαδιαίου Τύπου, με την αντιπαράθεση που προκάλεσε το επεισόδιο μεταξύ των δύο κομμάτων. Το προεκλογικό σκηνικό με την απόφαση της ΕΔΕΚ και γενικότερα όπως αυτό διαμορφώνεται δύο ημέρες πριν από το δεύτερο γύρο των Προεδρικών, είναι επίσης κυρίαρχο στις εφημερίδες. Αναφορά γίνεται, επίσης, στο διατροφικό σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας, την υπόθεση απαγωγής του μικρού Σταύρου στον Υψωνα κ.ά.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» με τίτλο «Τα είδαμε όλα!..» γράφει για έσχατο εξευτελισμό με την προσπάθεια επιδότη να κατασχέσει το αυτοκίνητο του Υπουργού Εμπορίου, αλλά και για γκάφα του ΑΚΕΛ που έστειλε φαξ κατά λάθος σε ΜΜΕ για την εκλογική συμπεριφορά συγκεκριμένων ατόμων σε σχέση με την υποψηφιότητα Μαλά. Αλλού γράφει ότι τρεις φορές πήγαν να κάνουν κακό στον μικρό Σταύρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι την πλήρη στήριξη της Εκκλησίας προς την υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΣΥ εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μετά από συνάντηση που είχε με τον κ. Αναστασιάδη.Η εφημερίδα «Πολίτης» με τίτλο «Τίνος είναι τέλος πάντων το λευκό;» αναφέρεται σε πρώτη μετεκλογική αναμέτρηση της ΕΔΕΚ με τον Λιλλήκα, γράφοντας ότι ο Γιαννάκης Ομήρου υπέδειξε ότι «εμείς είμαστε ο ενδιάμεσος χώρος». Αλλού αναφέρεται σε ρεζιλίκια στους δρόμους για την προσπάθεια κατάσχεσης του αυτοκινήτου του Υπουργού Εμπορίου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι δύο φακέλους και όχι έναν θα καταθέσουν την 1η Μαρτίου οι τρεις εταιρείες που συνεχίζουν στη διαδικασία για «ενδιάμεσο αέριο».Η εφημερίδα «Η Σημερινή» με τίτλο «Πολεμικό πεδίο η προεκλογική σκηνή» γράφει για σκληρές αντιπαραθέσεις των δύο μονομάχων για όλα τα θέματα και πως έγινε ρεζίλι το κράτος με τους επιδότες που προσπάθησαν να κατάσχουν το αυτοκίνητο του Υπουργού Εμπορίου. Τον ευλόγησε και ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει αλλού, εννοώντας την δήλωση στήριξης του Αρχιεπισκόπου Κύπρου προς τον Νίκο Αναστασιάδη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι από 5,98 δις έως 8,86 δις ευρώ είναι οι ανάγκες των τραπεζών.Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Κράτος σε διαπόμπευση» γράφει ότι μια απαλλοτρίωση και ένας τσαμπουκάς επιδότης εξευτέλισαν όλη την Κύπρο, προσθέτοντας ότι το ρεζίλι μπήκε και στον προεκλογικό αγώνα. Αλλού γράφει ότι εισήχθη στην Κύπρο αλογίσιο κρέας και πως μικρές ποσότητες διακινούνται από τη Γαλλία κάθε χρόνο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ αποφάσισε χθες ψήφο σε κανένα.Η εφημερίδα «Χαραυγή» με τίτλο «Προβοκάτσια» γράφει για σκηνοθετημένη επιχείρηση εξευτελισμού του κράτους για προεκλογική εκμετάλλευση από το επιτελείο Αναστασιάδη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο εργοδότης Χάρης Γεωργιάδης, Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, άλλα λέει και άλλα πράττει και πως το ξενοδοχείο του προειδοποιήθηκε από το Τμήμα Εργασίας για ποινική δίωξη. Αλλού γράφει για δήλωση εμπιστοσύνης του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου στον Σταύρο Μαλά.Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” με τίτλο «Έρχονται κατασχέσεις για κυβερνητικά αυτοκίνητα» αναφέρεται στην προσπάθεια επιδότη να κατασχέσει το αυτοκίνητο του Υπουργού Εμπορίου χθες έξω από το ΥΠΟΙΚ, ο οποίος ζήτησε από τον οδηγό του Υπουργού να του δώσει τα κλειδιά. Αλλού γράφει ότι βρέθηκε ένας μικρός πλανήτης μακριά από το ηλιακό σύστημα στο οποίο ανήκει η γη. Αλλού αναφέρει ότι έκρηξη αυτοκινήτου στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό προκάλεσε το θάνατο 50 ατόμων.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος» με τίτλο «Εντολή για παρόν και μέλλον» γράφει ότι σε 48 ώρες αναδεικνύεται ο έβδομος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πως οι δύο υποψήφιοι δίνουν μάχη για τις ψήφους του Γιώργου Λιλλήκα. Αλλού γράφει πως αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον απόψε το μεγάλο ντιμπέιτ σε μια ανοικτή συζήτηση χωρίς χρονόμετρο και περιορισμούς. Αλλού αναφέρεται σε ημερίδα από τη Cyta για την παγκόσμια ημέρα ασφαλούς διαδικτύου.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» με τίτλο «Πολιτική προβοκάτσια» γράφει για οργανωμένη από καιρό επιχείρηση κατάσχεση του υπουργικού οχήματος. Αλλού γράφει για συμμαχία Νίκου Αναστασιάδη – Αρχιεπισκόπου που όζει φυσικό αέριο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Μάριος Καρογιάν ετοιμάζει διαγραφές και καρατομήσεις στο ΔΗΚΟ με πρώτο στη λίστα τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Ο Κοριός» με τίτλο «Ποτέ πια ΑΚΕΛ» αναφέρεται στη διακυβέρνηση Χριστόφια και γράφει ότι ο λαός καλείται να φράξει το δρόμο σε νέα διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ. Αλλού γράφει ότι ο νέος Πρόεδρος θα βρεθεί σε μεγάλα διλήμματα κάνοντας αναφορά στο μνημόνιο που πρέπει να υπογραφεί. Σε άλλο θέμα γράφει για ποσό ύψους 384.000 ευρώ που επισημαίνει η Γενική Ελέγκτρια ότι δόθηκε σε αιτητές πολιτικού ασύλου, οι οποίοι απορρίφθηκαν από την Αναθεωρητική Αρχή Προσφύγων αλλά συνέχισαν να λαμβάνουν επίδομα.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το ποντίκι» με τίτλο «Ποτέ ξανά ΑΚΕΛ» αναφέρεται στη διακυβέρνηση Χριστόφια και γράφει για 200.000 άτομα κάτω από το όριο της φτώχιας, 10.000 μαθητές που δεν έχουν να φάνε και 55.000 ανέργων. Αλλού γράφει ότι πρώτη φορά μετά το 1974 υπάρχουν ουρές για συσσίτια. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το δημόσιο χρέος είναι 150% με την υπογραφή του μνημονίου και 5% το δημοσιονομικό έλλειμμα, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος στάσης πληρωμών.

Η αγγλόφωνη εβδομαδιαία εφημερίδα “The Cyprus weekly” με τίτλο «Σούπερ Κυριακή» γράφει ότι προβάδισμα έχει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Νίκος Αναστασιάδης παρά το ότι απέτυχε να διασφαλίσει μια σίγουρη νίκη από τον πρώτο γύρο των Προεδρικών εκλογών. Αλλού γράφει ότι η υπόθεση της Ήλιος έφθασε στο τέλος της. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις αλλαγές για τις άδειες μοτοσικλέτας που προϋποθέτουν εμπειρία σε μικρότερου κυβισμού μηχανές πριν οι οδηγοί περάσουν στις μεγάλου κυβισμού.

cna.org.cy

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ