Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Το στράτευμα δεν μπορεί να διοικείται από Γενικό Γραμματέα" - Αντιδράσεις για την "καινοτομία"

25.10.2014 | 23:18
“Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται. (Δημοσθένης 384-322 π.Χ. ). O Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί ως ο πιο επιτυχημένος Υπουργός Άμυνας, της μεταπολίτευσης με πιθανή εξαίρεση τον Ευάγγελο Αβέρωφ , αλλά και τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο. Όμως πριν φύγει από το Υπουργείο, η τελευταία πράξη του, ήταν απογοητευτική.


Θεσμοθέτησε, για πρώτη φορά, θέση Γενικού Γραμματέα, που ιεραρχικά θα είναι πιο πάνω και από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια, που πλήττει καίρια το κύρος της στρατιωτικής ηγεσίας. Δυστυχώς, η τελευταία πράξη του Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Υπουργείο Εθνικής ήταν απογοητευτική , διότι με την υπαγωγή της στρατιωτικής ηγεσίας, υπό τον εκάστοτε Γενικό Γραμματέα , διασύρει και εξευτελίζει την ηγεσία του ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ. Αρκεί και μόνο, αυτή η ενέργεια του Δ. Αβραμόπουλο, για να χαρακτηριστεί ως ολετήρας των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού εκτός των άλλων, ενισχύει το καρκίνωμα του κομματισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αν για αυτό το μείζον θέμα, η ΠΟΕΣ και οι ενώσεις των αποστράτων δεν θα διαμαρτυρηθούν, τότε, νομίζω και αυτές αυτοϋπονομεύονται ….


Χρήστος Καπούτσης


Διαβάστε ακόμη:

Ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ πάνω από τον Α/ΓΕΕΘΑ; Δυσαρέσκεια στρατιωτικώνΠολύκαρπος Αδαμίδης: Ο επικεφαλής της Πολιτικής Εθνικής Άμυνας του ΥΠΕΘΑ - Δείτε την συνέντευξηΓενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ ο Οικονόμου , υπουργός ο Σαμαράς - Τι υπέγραψε ο Αβραμόπουλος

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ