Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκική "ενόχληση" για πτήση ελληνικού C-130 από τη Σάμο στην Ρόδο!

11.02.2015 | 18:37
Του ΛΟΥΚΑ ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Να δημιουργήσουν θέμα με ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος C- 130 που λόγω σφοδρής κακοκαιρίας αναγκάστηκε να κινηθεί οριακά επί της ελληνοτουρκικής μεθορίου ανατολικά της Σάμου, επιχείρησε το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο εκδίδοντας ανακοίνωση για δήθεν ...παραβίαση δυτικά της Σμύρνης, συνολικά επί 2 λεπτά!

Το περιστατικό έγινε χθες κατά την εκτέλεση του τακτικού δρομολογίου του C-130 από την Σάμο στην Ρόδο. Το αεροσκάφος συνάντησε σφοδρότατη κακοκαιρία έξω από τα όρια και , όπως λένε στρατιωτικές πηγές, αναγκάστηκε να παρεκκλίνει του ίχνους του κινούμενο για λόγους ασφαλείας πτήσεων, οριακά επί της οριογραμμής- με ότι αυτό σημαίνει στην αεροπορική πρακτική.


Παρόλο που δεν υπήρξε θέμα παραβίασης του τουρκικού εναέριο χώρου και πολύ περισσότερο σκόπιμη ή σχεδιασμένη κίνηση, το τουρκικό ραντάρ ελέγχου περιοχής κάλεσε το ελληνικό αεροσκάφος να φύγει ισχυριζόμενο ότι γίνεται παραβίαση. Κάτι που συχνά-πυκνά κάνουν αυθαιρέτως οι Τούρκοι και σε άλλες περιοχές ακόμα και σε ξένα πολιτικά αεροσκάφη. Το πλήρωμα του ελληνικού C-130 δεν απάντησε καν στην κλήση και συνέχισε την πορεία του μέσα στην καταιγίδα.


Για το περιστατικό το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο εξέδωσε ανακοίνωση όπου - όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu- ισχυρίζεται ότι '' στη Χερσόνησο Dilek, δυτικά της Σμύρνης, ένα ελληνικό αεροσκάφος τύπου C- 130 παραβίασε χθες για 2 λεπτά συνολικά τον Τουρκικό Εναέριο χώρο''.

Διαβάστε ακόμη:


Οι Τούρκοι "παραπονούνται" για παρενοχλήσεις στο Αιγαίο!


Γιατί τα F 16 μας πετάνε Γαύδο; Τα ερωτήματα και η ..."συριζαία" δήμαρχος
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ