Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Άγνωστος μαχαίρωσε πολιτικό του φιλοκουρδικού κόμματος HDP

04.11.2014 | 12:55
Ένας πολιτικός του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) μαχαιρώθηκε στο λαιμό και το πόδι σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος στην Άγκυρα, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος στο Ρόιτερς.
Ο Αχμέτ Καρατάς νοσηλεύεται στην εντατική στην τουρκική πρωτεύουσα, δήλωσε ο αξιωματούχος του HDP.

Η βουλευτής Κων/πολης του HDP, κ. Σαμπαχάτ Τουνσέλ ανακοίνωσε ότι ο συνάδερφός του Αχμέτ Καρτάς, δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι, μπροστά στα γραφεία του κόμματος στην Άγκυρα. Η κ. Τουνσέλ έγραψε συγκεκριμένα στο λογαριασμό της στο twitter: «Το ΑΚΡ έβαλε στόχο το κόμμα μας. Ο Αχμέτ Καρατάς δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι μπροστά στα γραφεία του κόμματος. Του έκοψαν το λαιμό. Η κατάστασή του είναι σοβαρή».

Ο άγνωστος δράστης μαχαίρωσε τον Καρατάς αφού ο πολιτικός του άνοιξε την πόρτα στα γραφεία του κόμματος σήμερα το πρωί.
"Δεν θεωρούμε πως πρόκειται για προσωπική επίθεση στον Αχμέτ Καρατάς. Στο στάδιο αυτό εκτιμάμε ότι πρόκειται για επίθεση στο κόμμα μας", πρόσθεσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τον τελευταίο μήνα σε ταραχές στη νοτιοανατολική Τουρκία, καθώς οι Κούρδοι διαμαρτύρονται για την αποτυχία, όπως πιστεύουν, της κυβέρνησης να βοηθήσει τους ομοεθνείς τους που πολεμούν εναντίον των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πολιορκημένη πόλη Κομπάνι, στην άλλη πλευρά των συνόρων με τη Συρία.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ