Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Αποπομπή πέντε αστυνομικών διοικητών

18.12.2013 | 11:10
Αποπέμφθηκαν οι διοικητές πέντε διευθύνσεων της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης που σχετίζονται με την επιχείρηση προσαγωγής πολλών ατόμων χτες, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας που διεξάγεται με τις κατηγορίες της δωροδοκίας, του λαθρεμπορίου χρυσού και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, δίχως να υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση.

Πρόκειται για τους διοικητές των υπηρεσιών αντιτρομοκρατικής, οικονομικού εγκλήματος, άμεσης δράσης, δίωξης λαθρεμπορίου και οργανωμένου εγκλήματος.

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσαχθεί έχει ανέλθει στους 51. Σημειώνεται ότι μεταξύ αυτών ήταν οι γιοι των υπουργών Εσωτερικών (στον οποίο υπάγεται η ασφάλεια), Οικονομίας και Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας. Τόσο οι υπουργοί, όσο και ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν γνώριζαν τα περί επιχείρησης.

Αργά χτες το βράδυ κυκλοφόρησε η φήμη ότι αποπέμφθηκαν οι εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα. Ωστόσο τη νύχτα ο γενικός εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και ότι «αυτή τη στιγμή οι εισαγγελείς εκτελούν τα καθήκοντά τους».

(Στην φωτογραφία ο Μπαρίς Γκιουλέρ, γιός του Υπουργού Εσωτερικών Μουάμερ Γκιουλέρ, μετά την σύλληψη του χθές)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκία: Σάλο εχει προκαλέσει το σκάνδαλο δωροδοκίας!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ