Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία έκδωσε στη Γαλλία άνδρα φερόμενο ως τζιχαντιστή

22.01.2015 | 16:20
Η Τουρκία εξέδωσε στη Γαλλία τον φερόμενο ως τζιχαντιστή Σέικου Ντιαχάμπι, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές Ιανουαρίου στη χώρα αφού ταξίδεψε με έναν γνωστό των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, ανακοίνωσε  δικαστική πηγή.

Ο 29χρονος Ντιαχάμπι, συνελήφθη στις 2 Ιανουαρίου από τις τουρκικές αρχές μαζί με τη σύντροφό του και το παιδί τους καθώς είχε εκδοθεί εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας.

Είχε φύγει από τη Γαλλία συνοδεία ενός άλλου άνδρα, του Φριτς-Γιόλι Γιόαχιν, 28 ετών, ο οποίος συνελήφθη στη Βουλγαρία. Ο Γιόαχιν, που παραδέχθηκε ότι γνωρίζει εδώ και καιρό τους αδελφούς Κουασί, φέρεται να επιθυμούσε να μεταβεί στη Συρία.

Ο Ντιαχάμπι, αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον ενός δικαστή που αναλαμβάνει υποθέσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία για μια υπόθεση που δεν σχετίζεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης και 9ης Ιανουαρίου στο Παρίσι.

Η σύντροφός του Ιμανέ Σαναά, που επίσης εκδόθηκε στη Γαλλία, έχει τεθεί υπό προσωρινή κράτηση, επεσήμανε η δικαστική πηγή.

Ο Ντιαχάμπι είναι γνωστός στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας. Είχε συλληφθεί στη Φαλούτζα του Ιράκ τον Νοέμβριο του 2004 από τις αμερικανικές δυνάμεις όταν μαχόταν στο πλευρό των σουνιτών. Για αυτό τον λόγο είχε καταδικαστεί στη Γαλλία σε επτά χρόνια κάθειρξη.

Το όνομά του αναφέρεται σε έρευνα για δίκτυο που είχε δημιουργηθεί στο Παρίσι και στρατολογούσε μέλη για το ιρακινό παρακλάδι της αλ Κάιντα, μια υπόθεση για την οποία είχε καταδικαστεί ο Σερίφ Κουασί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ