Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία Επίθεση: Η Αγκυρα προσπαθεί να θέσει στο στόχαστρο το PKK

18.02.2016 | 13:11
 Ο Σάλεχ Μούσλιμ, ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατικής Ενωσης (PYD), του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της Συρίας, και ο Τζεμίλ Μπαγίκ, ηγετικό στέλεχος του PKK, αρνήθηκαν κατηγορηματικά κάθε ανάμειξη στη χθεσινή βομβιστική επίθεση στην τουρκική πρωτεύουσα, την ευθύνη για την οποία η Αγκυρα έσπευσε σήμερα να αποδώσει σε αυτές τις δύο οργανώσεις.

"Διαψεύδουμε κάθε ανάμειξη στην επίθεση αυτή και οι κατηγορίες συνδέονται ξεκάθαρα με την απόπειρα επέμβασης στη Συρία...Δεν έχουμε ποτέ ακούσει το όνομα του Σάλεχ Νεκάρ", είπε αναφερόμενος στην ανακοίνωση των τουρκικών αρχών σχετικά με την ταυτοποίηση του δράστη επίθεσης.
"Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι ούτε μία σφαίρα δεν έχει ριφθεί από το YPG στην Τουρκία. Δεν θεωρούν την Τουρκία εχθρό", πρόσθεσε.
Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Τζεμίλ Μπαγίκ είχε επίσης διαψεύσει κάθε ανάμειξη του PKK στη χθεσινή επίθεση. "Δεν γνωρίζουμε ποιος την διέπραξε, αλλά μπορεί να είναι απάντηση στις σφαγές της Τουρκίας στο Κουρδιστάν", είπε.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε σήμερα σε τηλεοπτικό του μήνυμα ότι "αυτή η επίθεση διαπράχθηκε από στοιχεία της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK στην Τουρκία και έναν μαχητή των Μονάδων Προστασίας του Λαού" (YPG), της στρατιωτικής πτέρυγας του PYD, είπε.
Από το Σάββατο, η τουρκική αεροπορία βομβαρδίζει καθημερινά και συστηματικά τις θέσεις του YPG στη βόρεια Συρία, το οποίο εκμεταλλεύθηκε την προέλαση , υπό ρωσική στρατιωτική υποστήριξη, των στρατιωτικών δυνάμεων της Δαμασκού στην επαρχία του Χαλεπίου, για να καταλάβει εδάφη κοντά στην τουρκο-συριακή μεθόριο.

Η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση της Αγκυρας χαρακτηρίζει τις YPG και το PYD "τρομοκρατικές οργανώσεις" και διατυπώνει την απαίτηση να κάνουν το ίδιο και οι σύμμαχοί του, κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες. Λίγες ώρες μετά την επίθεση στην Αγκυρα, η τουρκική αεροπορία έπληξε θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ, σκοτώνοντας , σύμφωνα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, περί τους 70 κούρδους μαχητές.

Σήμερα το πρωί, τουρκική στρατιωτική φάλαγγα έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ. Τουλάχιστον έξι τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας.
Η επίθεση στην Αγκυρα ανάγκασε τους κ.κ. Νταβούτογλου και Ερντογάν να ματαιώσουν τις επισκέψεις τους στις Βρυξέλλες και το Μπακού αντίστοιχα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ