Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

03.12.2012 | 14:35

Τουρκία: Η σειρά 'The Simpsons' χλευάζει το Θεό!

Το τουρκικό Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTUK) επέβαλε πρόστιμο 52.000 τουρκικών λιρών (22.600 ευρώ) στο τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC-E επειδή μετέδωσε ένα επεισόδιο της αμερικανικής σειράς κινουμένων σχεδίων "The Simpsons" στο οποίο ο Θεός εμφανίζεται υπό την επιρροή του διαβόλου

 Το τουρκικό Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTUK) επέβαλε πρόστιμο 52.000 τουρκικών λιρών (22.600 ευρώ) στο τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC-E επειδή μετέδωσε ένα επεισόδιο της αμερικανικής σειράς κινουμένων σχεδίων "The Simpsons" στο οποίο ο Θεός εμφανίζεται υπό την επιρροή του διαβόλου, αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Το RTUK δικαιολόγησε την απόφασή του εξηγώντας πως σ' αυτό το επεισόδιο, η σειρά "χλεύασε τον Θεό" παρουσιάζοντας μια ομάδα νέων να σχολιάζει ένα φόνο που πραγματοποιήθηκε με θεϊκή διαταγή. Ο Θεός τους ενθαρρύνει στη συνέχεια να καταναλώσουν οινοπνευματώδη με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με την εφημερίδα "Χουριέτ".

"Ένα από τα πρόσωπα χρησιμοποιεί καταχρηστικά τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ενός άλλου για να το κάνει να διαπράξει φόνους. Η Βίβλος καίγεται δημοσίως και ο Θεός και ο Σατανάς εμφανίζονται με τη μορφή ανθρώπων", καταγγέλλεται στην αναφορά του RTUK, την οποία επικαλείται η εφημερίδα. Τα μέλη του RTUK ελέγχουν το σεβασμό της νομοθεσίας από τα τηλεοπτικά κανάλια.

Σε μια άλλη σκηνή που επικρίνεται από το RTUK, ο Θεός εμφανίζεται να σερβίρει καφέ στον διάβολο, κάτι που αποτελεί προσβολή στη θρησκευτική πίστη, προσθέτει η αναφορά την οποία επικαλείται η "Χουριέτ".
Το RTUK δεν ήταν διαθέσιμο σήμερα για να σχολιάσει την απόφασή του.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ