Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Περιπολίες F-16 με διαταγή Ερντογάν!

18.07.2016 | 13:35
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξε μαχητικά αεροπλάνα F-16 να διεξάγουν περιπολίες σε όλην την Τουρκία στις 17 Ιουλίου, δυο μέρες αφού F-16 και ελικόπτερα πέταξαν πάνω από την χώρα κατά τη διάρκεια της προσπάθεια επιβολής πραξικoπήματος.

Οι περιπολίες  διεξάγονται για ασφάλεια και έλεγχο του εναέριου χώρου σύμφωνα με τις οδηγίες του Ερντογάν, αναφέρει η hurriyet.

Τα μαχητικά F-16 χρησιμοποιήθηκαν από τους πραξικοπηματίες τα ξημερώματα τις 15 Ιουλίου προς 16 Ιουλίου για να επιτεθούν στο κτήριο του κοινοβουλίου κοντά στο προεδρικό μέγαρο. 

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της Γενικής Ασφάλειας Μουσταφά Τσαλιτσκάν κάλεσε επίσης τις δυνάμεις ασφαλείας να καταρίπτουν οποιοδήποτε άγνωστο ελικόπτερο χωρίς προειδοποίηση.

Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters αποκάλυψε άλλη μια τουλάχιστον περίεργη πτυχή του πραξικοπήματος στην Τουρκία. Οι πραξικοπηματίες που είχαν στη διάθεσή τους τουλάχιστον έξι μαχητικά αεροσκάφη τα οποία κατάφεραν να απογειώσουν επιχείρησαν ακόμη και κατάριψη του αεροσκάφους του Ταγιπ Ερντογαν ενώ αυτός επιχειρούσε να πάει στην Κωνσταντινούπολη.Με πληροφορίες από την HurriyetDailyNews.com

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ