Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία:"Κυνηγάνε" το φιλοκουρδικό κόμμα λόγω ΣΥΡΙΖΑ!

21.06.2015 | 20:39
Δίωξη εναντίον του προοδευτικού, φιλοκουρδικού κόμματος HDP ξεκίνησε στην Τουρκία εξαιτίας της ομιλίας του κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ .Γιάννη Μπουρνούς σε προεκλογική συγκέντρωση στην Σμύρνη!

Η υπόθεση - που ακουμπά τα όρια ...δικτατορικής συμπεριφοράς πάρα την ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος- έχει ως εξής, σύμφωνα με 10 τουρκικά ΜΜΕ: Το κόμμα HDP ( που τελικά πήρε 13% στις εκλογές της 7 Ιουνίου) στην προεκλογική συγκέντρωση που είχε κάνει στις 23 Μαΐου στη Σμύρνη είχε καλέσει μέλη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό η παρουσία και η ομιλία να επισημάνει την αδερφοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών του Αιγαίου. Στην εκδήλωση αυτή, είχε λάβει τελικά μέρος ο κ. Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας και Ελληνισμού της Διασποράς και είχε προβεί σε ομιλία με τη οποία, όπως αναφέρεται, εφιστούσε την προσοχή στην ειρήνη και στη αδερφοσύνη.

Τώρα η Εισαγγελία της Σμύρνης ξεκίνησε ανάκριση εναντίν του Συμπροέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής του HDP στη Σμύρνη, κ.Τζαβίτ Ουγούρ με την κατηγορία ότι σε συγκεντρώσεις αυτού του είδους οι ξένοι φιλοξενούμενοι ομιλητές θα πρέπει πριν την ομιλία τους να γνωστοποιούν ότι θα μιλήσουν στην νομαρχεία της περιοχής.


Ο κ.Τζαβίτ Ουγούρ  ανέφερε τα εξής: «Εμείς κάναμε πρόσκληση και φιλοξενήσαμε ως επισκέπτη αυτόν που ήρθε. Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήταν γνωστό ποιος θα λάβει μέρος. Διαφορετικά γιατί να αποφύγουμε να προβούμε σε σχετική δήλωση στη νομαρχεία; Λες και πρόκειται για μία Τουρκία της 12ης Σεπτεμβρίου 1980 (σ.σ. ημερομηνία πραξικοπήματος). Ο πραξικοπηματίας Κενάν Εβρέν μπορεί να πέθανε αλλά παραμένουν ως είχαν οι θεσμοί του καθεστώτος που έφεραν τις αντιλήψεις εκείνου. Αυτή η χώρα διοικείται με φασιστικές πολιτικές και με το ίδιο πνεύμα». Ακόμα ανέφερε με την ευκαιρία ότι ο βουλευτής του  HDP κ. Ερτουγρούλ Κιουρτσού βρίσκεται στην Ελλάδα ως προσκεκλημένος του ΣΥΡΙΖΑ και θα λάβει μέρος ως ομιλητής στο ''Φεστιβάλ Αντίστασης'' στην Αθήνα

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ