Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20.03.2013 | 12:20

Τουρκία: Υποπτεύονται την οργάνωση DHKP-C για τις επιθέσεις

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλάντ Αρίντς θεωρεί πιθανό υπεύθυνο την οργάνωση DHKP-C

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλάντ Αρίντς δήλωσε σήμερα πως θεωρεί πιθανό υπεύθυνο για την διπλή επίθεση χθες Τρίτη στην Άγκυρα την ίδια κεντροαριστερή οργάνωση που ευθύνεται για την επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας.

"Η επιλογή των στόχων--υπουργείο Δικαιοσύνης και έδρα του κυβερνώντος κόμματος--μας κάνει να σκεφτόμαστε πως πρόκειται για ενέργεια του DHKP-C" (Επαναστατικό Κόμμα-Μέτωπο της Λαϊκής Απελευθέρωσης) , τόνισε ο Αρίντς στους δημοσιογράφους. "Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι, αλλά οι ενδείξεις και τα ίχνη που βρέθηκαν χθες μας κάνουν να υποπτευόμαστε πως αυτή η τρομοκρατική οργάνωση μπορεί να έχει πραγματοποιήσει τις επιθέσεις", πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Αρίντς υπογράμμισε πως το DHKP-C υπέστη σοβαρά πλήγματα τις τελευταίες εβδομάδες με την σύλληψη εκατοντάδων μαχητών του. "Είναι πολύ πιθανόν ότι θέλουν να στείλουν το μήνυμα: είμαστε ακόμα όρθιοι", είπε.

"Ίσως να πρόκειται για πρόκληση που να συνδέεται με την ειρηνευτική διαδικασία; Είναι επίσης πιθανόν", διευκρίνισε αναφερόμενος στις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται ανάμεσα στην Άγκυρα και το ΡΚΚ

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eπίθεση με ρουκέτα στα γραφεία του Κόμματος του Ερντογάν

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ