Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Περίεργη ένοπλη επίθεση εναντίον του ηγέτη του κεμαλικού κόμματος

25.08.2016 | 16:22
Επίθεση εναντίον της αυτοκινητοπομπής του ηγέτη του κεμαλικού κόμματος της Τουρκίας σημειώθηκε σήμερα την ώρα που ταξίδευε σε αυτοκινητόδρομο.

Η τουρκική κυβέρνηση "χρεώνει" την επίθεση στο PKK. Ο ηγέτης της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού λαϊκού Κόμματος, (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δέχθηκε επίθεση στο οδικό δίκτυο από το Καρς προς το 'Αρτβιν της ανατολικής Τουρκίας.

Η επίθεση έγινε εναντίον των τριών στρατιωτικών οχημάτων που προπορεύονταν, ενώ σε απόσταση περίπου τριακοσίων μέτρων ακολουθούσε και το όχημα στο οποίο επέβαινε ο Κιλιτσντάρογλου. Κατά τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν τρεις στρατιωτικοί.

Ο ίδιος ο Κιλιτσντάρογλου σε δηλώσεις του προς τα τηλεοπτικά κανάλια είπε πως ένας από τους στρατιωτικούς είναι νεκρός. Είπε επίσης πως ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα και ότι έχει μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.Ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά είπε πως συνεργάτες του τον ενημέρωσαν λέγοντας ότι είναι ενέργεια του ΡΚΚ.

Αμέσως μετά το επεισόδιο τον Κιλιτσντάρογλου κάλεσαν τηλεφωνικά ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Μπιναλί Γιλντιρίμ. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ