Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Σφυροκοπούν τους τζιχαντιστές στη Β. Συρία

13.04.2016 | 09:46
Ο στρατός της Τουρκίας άνοιξε πυρ σε περιοχή της Συρίας που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) μετά τη ρίψη για τρίτη συνεχή ημέρα πυραύλων στην τουρκική πόλη Κιλίς που βρίσκεται στη μεθόριο με τη Συρία, ανακοίνωσε πηγή των τουρκικών υπηρεσιών ασφάλειας.
Σήμερα δεν υπήρξαν τραυματισμοί από τους πυραύλους αυτούς που ερρίφθησαν από το συριακό έδαφος καθώς έπεσαν σε ένα άδειο χωράφι, δήλωσε στο Ρόιτερς ο δήμαρχος της πόλης Χασάν Καρά.

Πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφάλειας δήλωσαν παράλληλα ότι ο τουρκικός στρατός προέβη σε αντίποινα ρίχνοντας όλμους, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.

"Πηγαίνουμε να κοιμηθούμε υπό τον ήχο των πυραύλων και ξυπνάμε υπό τον ήχο των πυραύλων", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο Καρά.
Στην Κιλίς διαμένουν περίπου 110.000 Σύροι πρόσφυγες. Η πόλη πλήττεται συχνά από πυρά πυροβολικού που προέρχονται από την περιοχή που βρίσκεται στην άλλη πλευρά των συνόρων, η οποία ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε χθες ότι 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν αυτήν την εβδομάδα από πυραύλους που ερρίφθησαν από το έδαφος της Συρίας. Νοσοκομειακές πηγές δήλωσαν αργότερα ότι ένας από τους τραυματίες υπέκυψε.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προβαίνουν συχνά σε αντίποινα για τις επιθέσεις αυτές πλήττοντας στόχους στη Συρία.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ