Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Στους 282 οι νεκροί ανθρακωρύχοι

15.05.2014 | 12:27
Κι άλλα πτώματα ανασύρθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από το ορυχείο της δυτικής Τουρκίας όπου σημειώθηκε την Τρίτη δυστύχημα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών ανθρακωρύχων να αυξηθεί σε 282, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ενέργειας, ενώ τέσσερα συνδικάτα κήρυξαν για σήμερα πανεθνική απεργία διαμαρτυρόμενα γι' αυτή τη βιομηχανική καταστροφή που είναι η χειρότερη που έχει σημειωθεί στη χώρα.

"Στις 08:00 (τοπική ώρα), έχουμε 282 νεκρούς", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Τανέρ Γιλντίζ.

Ο προηγούμενος απολογισμός της καταστροφής αυτής στο ανθρακωρυχείο της Σόμα, στην επαρχία Μανίσα, ήταν 274 νεκροί.

Σύμφωνα με τις αρχές, υπάρχουν ακόμη περίπου 90 ανθρακωρύχοι παγιδευμένοι κάτω από την επιφάνεια της γης, όμως οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί είναι σχεδόν μηδενικές.

"Τις 12 τελευταίες ώρες δεν έχουμε ανασύρει ζωντανούς ανθρακωρύχους", υπογράμμισε εξάλλου ο υπουργός, προσθέτοντας πως τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε δύο στοές.

Στο μεταξύ, τα συνδικάτα είναι εξοργισμένα για τις κακές προδιαγραφές ασφαλείας των ορυχείων αφότου αυτές οι προηγουμένως κρατικές εγκαταστάσεις παραχωρήθηκαν σε ιδιωτικές εταιρείες.

"Εκατοντάδες από τους αδελφούς μας εργάτες στη Σόμα είχαν εξαρχής εγκαταλειφθεί για να πεθάνουν, καθώς ήταν υποχρεωμένοι να εργάζονται σε βάναυσες διαδικασίες παραγωγής ώστε να επιτυγχάνουν τα μέγιστα κέρδη", αναφέρεται σε δήλωση των συνδικάτων.

NewsIt.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Τουρκία μετά την τραγωδία στο ανθρακωρυχείο

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ