Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: σύλληψη απόστρατου στρατηγού,ανάκριση για διοικητή στρατιάς

08.03.2013 | 00:18
Στην σύλληψη απόστρατου στρατηγού  αλλά και στην ανάκριση του νυν Διοικητή της Α΄ Στρατιάς για υπόθεση του «μεταμοντέρνου πραξικοπήματος» της  ''28ης Φεβρουαρίου'' προχώρησε η δικαιοσύνη στην Τουρκία.

Η Radikal επισημαίνει ότι ο απόστρατος αντιστράτηγος Ιζζεττίν Ιγιγκιούν που συνελήφθη  ήταν υπεύθυνος για την '' παρέλαση''  των τεθωρακισμένων στο προάστιο της Αγκυρας Σιντζακ για επίδειξη δύναμης κατά της τότε κυβέρνησης Ερμπακάν. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι εντολές για την παρέλαση ήρθαν από τρεις τότε στρατηγούς , του Χικμέτ Κοκσάλ, Ντογού Ακτουλγκά και Τσεβίκ Μπιρ. Διευκρίνισε επίσης ότι ο ίδιος ενώ είχε εντολή να παρατάξει στηνεκφοβιστική  '' παρέλασ''  80 τάνκς , εκείνος παρέταξε μόλις 20.
 
Η Taraf αναφέρει ότι εκλήθη σε ανάκριση ο νυν Διοικητής  της 1ης Στρατιάς Γιαλτσίν Αταμάν για την υπόθεση της 28ης Φεβρουαρίου. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Αταμάν ανακρίθηκε από τον Εισαγγελέα Μουσταφά Μπιλγκιλί στην Αγκυρα την 3η Μαρτίου και ότι ενώ ο Εισαγγελέας ζήτησε την σύλληψή του, το δικαστήριο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο.    

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ