Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία - Συρία: Kαμιά απόφαση για χερσαία επιχείρηση εναντίον του ΙΚ

12.11.2015 | 12:29
 Η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο την παρούσα στιγμή για να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση στην Συρία ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

«Είναι απαραίτητο να καταστρωθεί ένα σχέδιο δράσης από ολόκληρη την διεθνή κοινότητα για την εκρίζωση της τρομοκρατίας. Μόνο έπειτα από αυτό μπορεί να προκύψει ένα θέμα χερσαίας επιχείρησης ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Σε διαφορετική περίπτωση, οποιοδήποτε βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα βαθύνει το χάος στη Συρία, ενώ κύριος στόχος μας είναι βγούμε από αυτό. Την παρούσα στιγμή, δεν έχουμε λάβει απόφαση για διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης», ανέφερε ο Κουρτουλμούς.

Από τότε που η Τουρκία ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις με τους συμμάχους της για την μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, οι θέσεις άρχισαν να συγκλίνουν, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, θα ήταν αδύνατη η εγκαθίδρυση της τάξης στην Συρία, εάν παραμείνει στην εξουσία ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ