Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία - Συρία: Πύραυλοι έπληξαν παιδικό νοσοκομείο - Φωτο Σοκ

15.02.2016 | 13:42

Τουλάχιστον 14 άμαχοι σκοτώθηκαν όταν πύραυλοι έπληξαν σήμερα ένα παιδικό νοσοκομείο, ένα σχολείο και άλλες εγκαταστάσεις στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες πόλη Αζάζ στη Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, δήλωσαν ιατρική πηγή και δύο κάτοικοι.
Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, τουλάχιστον πέντε πύραυλοι χτύπησαν το νοσοκομείο στο κέντρο της πόλης και ένα σχολείο εκεί κοντά όπου είχαν καταφύγει πρόσφυγες που έφυγαν για να γλιτώσουν από μεγάλη επίθεση που έχει εξαπολύσει ο συριακός στρατός. 
Ένας κάτοικος είπε πως ένα κέντρο προσφύγων νότια της πόλης χτυπήθηκε επίσης από βόμβες που έριξαν δύο μαχητικά τα οποία πιστεύεται πως είναι ρωσικά. Στο μεταξύ, τούρκος αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε πως επτά ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν ένα νοσοκομείο στην πόλη Αζάζ και πρόσθεσε πως ο απολογισμός των νεκρών μεταξύ των αμάχων αναμένεται να ξεπεράσει τους 14.
Η Ένωση Ανεξάρτητων Γιατρών, μια συριακή μη κυβερνητική οργάνωση που διαχειρίζεται ένα νοσοκομείο στην Μπαμπ αλ-Σαλάμα, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, δήλωσε πως τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις επιθέσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗΗ Τουρκία δεν θα επιτρέψει η Αζάζ στη βόρεια Συρία να πέσει στα χέρια της κουρδικής πολιτοφυλακής Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YPG) και η οργάνωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με την "πιο σκληρή αντίδραση" αν προσπαθήσει να προσεγγίσει ξανά την πόλη, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τι είπε ο Νταβούτογλου


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ