Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκικά F-16 εναντίον ρωσικού αναγνωριστικου

01.02.2015 | 16:00
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Ρωσικό αναγνωριστικό /ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος τύπου IL-20, προκάλεσε κινητικότητα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα πετώντας παράλληλα με τον Τουρκικό Εναέριο Χώρο, μετέδωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση.Για την αναγνώρισή του απογειώθηκαν  τουρκικά F-16.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκιας , ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου IL-20, προερχόμενο  από την πλευρά της Σεβαστούπολης και πέταξε παράλληλα με τον Τουρκικό Εναέριο Χώρο.

Δύο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη απογειώθηκαν και  παρακολούθησαν το ρωσικό κατασκοπευτικό, πετώντας στον διεθνή εναέριο χώρο της Μαύρης Θάλασσας - προέβησαν δε σε αναγνώριση βορειοανατολικά της Σινώπης.

Το IL-20 - στρατιωτική έκδοση του  IL-18- είναι ένα αναγνωριστικό αεροσκαφος με μεγαλες ικανοτητες παρα την ηλικία του - θεωρειται ότι είναι είναι ένα μεγάλο επίτευγμα στον τομέα της κατασκοπείας. Παρόλο που μόνο λίγα στοιχεία είναι γνωστά σχετικά με τα ηλεκτρονικά και τα συστήματα του αεροσκάφους, πιστεύεται ότι είναι τόσο ικανό όσο και  το Boeing RC-135. Φέρει πολλούς αισθητήρων και δυνατό ρανταρ. Οι πολλαπλές κεραίες του χρησιμοποιούνται για τη συλλογή δεδομένων, ενώ δύο από αυτές, που είναι τοποθετημένες στην κορυφή της ατράκτου, χρησιμοποιούνται για την δορυφορική επικοινωνία, επιτρέποντας IL-20 για να μεταφέρει πληροφορίες στο προσωπικό εδάφους σε πραγματικό χρόνο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ