Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκικό γινάτι: Παραβιάσεις στο Καστελόριζο με τον Τσίπρα στη Ρω - ΒΙΝΤΕΟ

17.04.2018 | 20:59
Πρώτη δημοσίευση: 2018-04-17 18:45:12
Τελευταία ενημέρωση: 2018-04 -17 20:59:12

Τουρκικό γινάτι: Παραβιάσεις δυτικά από F-16 Καστελόριζου με τον Αλέξη Τσίπρα στη Ρω, απάντηση στην αυστηρή προειδοποίηση που απηύθυνε προς την Άγκυρα, από το Καστελόριζο ο Πρωθυπουργός

Την ώρα που όλοι έλεγαν πως τα πάντα πήγαιναν καλά και πως οι Τούρκοι δεν έδειχναν απολύτως καμία διάθεση να προκαλέσουν, μόλις το ελικόπτερο τύπου Chinook που μετέφερε τον Πρωθυπουργό, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, και την κυβερνητική αντιπροσωπεία απογειώθηκε από την Ρω η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο των τουρκικών προκλήσεων την Τρίτη του Πάσχα- δέχτηκε «λεκτική παρενόχληση» δια ασυρμάτου.
Το τουρκικό ραντάρ ενημέρωνε τους πιλότους του ελικοπτέρου που μετέφεραν τον πρωθυπουργό ότι βρίσκονται εντός «τουρκικού FIR» και οφείλουν ν’ αποχωρήσουν την ώρα που το μέσο της Αεροπορίας Στρατού πετούσε Νοτιοδυτικά της Μεγίστης.

Το Chinook συνέχισε την πορεία του ενώ οι ιπτάμενοι δεν απάντησαν στην προκλητική ενέργεια της Τουρκίας. Ωστόσο λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι άρχισαν την προκλητική τους συμπεριφορά οι Τούρκοι μ’ ένα ζευγάρι F-16 που είχε απογειωθεί από το Dalaman και προσπαθούσαν συνεχώς να περάσουν εντός του FIR Αθηνών.

Τα πρώτα F-16 από τη Λήμνο είναι που εμπλέκονται.  Προσπαθούσαν να γίνουν «η ασπίδα» στις προσπάθειες των Τούρκων πιλότων. Το αεροπορικό «παιχνίδι» αεροπορικής στρατηγικής αναπτύχθηκε από τα 15.000 πόδια έως και πολύ χαμηλότερα στα 2000 με τις συνεχίσεις προσπάθειες των Τούρκων να «κόψουν» το Ελληνικό FIR πράγμα που έκαναν για λίγες όμως φορές.

Όταν τα τουρκικά μαχητικά ξεκίνησαν τις προκλητικές ενέργειες, τα Ελληνικά ραντάρ είχαν «πιάσει» τις προθέσεις των Τούρκων και είχαν θέσει σε ετοιμότητα των 2’ ιπταμένους από τις Σμηναρχίες μάχης σε Σκύρο και Καστέλλι. Έξι συνολικά μαχητικά της χώρας μας βρέθηκαν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ενώ την επίμαχη στιγμή που το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό από την Ρω προς το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου υπήρχε παραβίαση του FIR στην περιοχή.

Βίντεο: Όλα όσα προβλήθηκαν στην εκπομπή Live news με το Νίκο Ευαγγελάτο σχετικά με τη νέα τουρκική πρόκληση:


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ