Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Aναβολή για την προμήθεια αντιαεροπορικών συστημάτων

04.01.2013 | 13:38
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Άλλη μια αναβολή πήρε ο διαγωνισμός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για την προμήθεια αντιαεροπορικών-αντιπυραυλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας.
Ο διαγωνισμός που βρίσκεται στην ατζέντα της Άγκυρας εδώ και έξι χρόνια, τέθηκε στο τραπέζι της σύσκεψης της «Εκτελεστικής Επιτροπής Εγχώριας Βιομηχανίας», όμως δεν πάρθηκε καμία οριστική απόφαση και αποφασίστηκε «να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους ομίλους».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων Δυνάμεων Νετζντέτ Οζέλ και πολλοί τεχοκράτες.
Η Τουρκία σχεδιάζει να προμηθευτεί αυτά τα συστήματα αεράμυνας καθώς αυτά που διαθέτει θεωρούνται πεπαλαιωμένα και αναποτελεσματικά.
Συμμετέχουν οι αμερικανοί με τα Patriot PAC-3, οι Ρώσοι S-400, οι Κινέζοι FD-2000 και ο γαλλο-ιταλικός όμιλος Εurosam Aster 30 SAMP.
Πληροφορίες αναφέρουν πως λίγο πριν τη σύσκεψη , οι Κινέζοι έριξαν την τιμή του συστήματος τους κατά 50% κατι τους έφερε σε πλεονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστών τους. Όμως μια απόφαση που θα απέρριπτε εντελώς τα αμερικανικά η και τα ευρωπαϊκά αντιπαεροπορικά συστήματα θεωρήθηκε πως χρειάζεται και διπλωματικό χειρισμό και το θέμα θα τεθεί τους επόμενους 3 μήνες
Το κόστος της προμήθειας αναμένεται να ξεπεράσει τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.
 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ