Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα για τους Αμερικανούς!

25.09.2014 | 19:53
Οι ΗΠΑ συνιστούν προσοχή στους αμερικανούς πολίτες στην Τουρκία απέναντι στον κίνδυνο πιθανών επιθέσεων ξένων ή εγχώριων ενόπλων ισλαμιστών ύστερα από την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη γειτονική Συρία.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα ανακοίνωσε ότι οι ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας--τμήματα των οποίων συνορεύουν με την Συρία και το Ιράκ--είναι ιδιαίτερα ευάλωτες, παρότι δεν διαθέτει πληροφορίες για συγκεκριμένες απειλές.

"Ύστερα από την έναρξη της στρατιωτικής δράσης κατά στόχων του ΙΚ (Ισλαμικό Κράτος) στη Συρία, υπενθυμίζεται στους αμερικανούς πολίτες ότι στο παρελθόν έχουν σημειωθεί βίαιες επιθέσεις στην Τουρκία", αναφέρει η πρεσβεία σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ.

"Ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον αμερικανών πολιτών και συμφερόντων, από οργανώσεις τόσο του εξωτερικού όσου και του εσωτερικού, παραμένει υψηλός", αναφέρεται.

Αμερικανικά και συμμαχικά αεροπλάνα σφυροκόπησαν την Τρίτη και την Τετάρτη θέσεις του ΙΚ στη Συρία, αλλά αυτό δεν σταμάτησε την προέλαση των τζιχαντιστών σε κουρδική περιοχή που βρίσκεται κοντά στην τουρκική μεθόριο.

Η Τουρκία μοιράζεται με τη Συρία μία συνοριακή γραμμή 900 χιλιομέτρων, αλλά είναι διστακτική στο να αναλάβει ρόλο πρώτης γραμμής στην υπό τις ΗΠΑ στρατιωτική επιχείρηση, εν μέρει από τον φόβο αντιποίνων από το ΙΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίγυπτος: "Ο Ερντογάν στηρίζει την τρομοκρατία" !

ΟΗΕ: Συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν

"Σουρωτήρι" το Αιγαίο από την Τουρκία που βάζει "μπροστά" το NATO

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ