Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Έτοιμο το τείχος του Ερντογάν - ΦΩΤΟ

10.06.2018 | 14:08
 Η Τουρκία κατασκεύασε τείχος μήκους 764 χιλιομέτρων στα σύνορα της χώρας με τη Συρία για να αποτρέψει παράνομες διαβάσεις και λαθρεμπόριο και να ενισχύσει την ασφάλεια, ανέφερε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Οι ειδήσεις για το τείχος ασφαλείας έρχονται σε μια χρονική συγκυρία όπου πραγματοποιείται μια συνεχιζόμενη διασυνοριακή στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που αποσκοπούν στην καταστροφή της Συριακής Κουρδικής Πολιτοφυλακής (YPG), την οποία η Άγκυρα θεωρεί ως τρομοκρατική οργάνωση.

Το τείχος, που κατασκευάστηκε σε έξι τουρκικές επαρχίες Sanliurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay, Mardin και Sirnak, περιλαμβάνει στρώματα φυσικής, ηλεκτρονικής και προηγμένης τεχνολογίας.Το κύριο τμήμα του (564 χιλιόμετρα) χτίστηκε από την κρατική Υπηρεσία Στέγασης TOKI, ενώ τα άλλα 200 χιλιόμετρα κατασκευάστηκαν από τις τοπικές κυβερνήσεις των συνοριακών επαρχιών, σύμφωνα με το Anadolu.Το πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία είχε σχεδόν ολοκληρώσει την κατασκευή ενός τοίχου 144 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων της χώρας με το Ιράν.

Η Τουρκία αποτελεί χώρα-κλειδί για τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη. Περισσότεροι από 17.000 μετανάστες εισήλθαν στην Τουρκία μέσω του Ιράν μέχρι το 2018.

Με πληροφορίες από Anadolu Agency και Ahval News


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ