Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Ο Στρατός ψήφισε Ιντζέ "δαγκωτό"

08.07.2018 | 15:15
 Μπορεί το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα και ο υποψήφιος του για τον προεδρικό θώκο να έχασαν τις εκλογές, αλλά φαίνεται ότι κέρδισαν τις ψήφους του στρατού. Αυτό εξηγεί γιατί ο Ερντογάν έχει βάλει στο στόχαστρο των εκκαθαρίσεων του τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Τα αποτελέσματα ψηφοφορίας από τις εγκαταστάσεις στρατιωτικών καταλυμάτων στην πρωτεύουσα της Τουρκίας δείχνουν ότι τα μέλη του στρατού είναι συντριπτικά υπέρ του υποψηφίου του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μουχαρέμ Ιντζέ και του κόμματός του κατά τις κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές του περασμένου μήνα, ανέφερε η κοσμική καθημερινή εφημερίδα Cumhuriyet.

Ο Ιντζέ έλαβε υποστήριξη 65%, ενώ το κόμμα του συγκέντρωσε 47% των ψήφων από τα στρατιωτικά μέλη, δήλωσε η εφημερίδα, κάτι που είναι περισσότερο από το διπλάσιο τα ποσοστά που έλαβαν από τον τουρκικό εκλογικό σώμα στις εκλογές του προηγούμενου μήνα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέλαβε την εξουσία με νίκη από τον πρώτο γύρο στις προεδρικές εκλογές του περασμένου μήνα, ενώ το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) διατήρησε τον έλεγχο του κοινοβουλίου με το 42% των ψήφων - χάρη στη συμμαχία του με τον ακροδεξιό Εθνικό Κίνημα, (ΜΗΡ). Ο υποψήφιος του CHP κατέλαβε τη δεύτερη θέση με ποσοστό 30,64%, ενώ το κόμμα του κυμάνθηκε στο 22,65%.

Το νεοσυσταθέν κεντροδεξιό Καλό Κόμμα (İYİ) υπό την ηγεσία της Meral Akşener έλαβε το 25% των ψήφων από τα μέλη του στρατού σε σύγκριση με το 9,96% που έλαβε από το γενικό τουρκικό εκλογικό σώμα.

Πηγή Ahval

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ