Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία σε Καμμένο: Αναγνωρίζουμε τα έξι μίλια, γι’ αυτά καταθέτουμε σχέδιο πτήσης

09.11.2018 | 08:45
 Η αποκάλυψη από τον Πάνο Καμμένο πως τουρκικά αεροσκάφη ζήτησαν άδεια για μπουν στο FIR Αθηνών προκάλεσε την αντίδραση της Άγκυρας. Η Τουρκία φρόντισε να προκαλέσει, λέγοντας ούτως ή άλλως αναγνωρίζει τα έξι μίλια εναέριου χώρου της Ελλάδας.

Η απάντηση από την Τουρκία στον Έλληνα υπουργό Άμυνας ήρθε μέσω δήλωσης του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι. Η Άγκυρα δεν δίστασε να επαναλάβει ότι αναγνωρίζει μόνο τα έξι μίλια και γι’ αυτό τα τουρκικά αεροσκάφη κατέθεσαν σχέδιο πτήσης.

«Αυτή δεν είναι μια νέα πρακτική» φρόντισε να τονίζει ο Τούρκος αξιωματούχος.

«Όπως είναι γνωστό, τόσο για τις πολιτικές όσο και για τις στρατιωτικές πτήσεις, μια χώρα πρέπει να ζητήσει άδεια για να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο μιας άλλης χώρας. Η χώρα μας φυσικά αναγνωρίζει τα έξι μίλια εναέριου χώρου της Ελλάδας και ζητά άδειες πτήσης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και τις συμβάσεις για πτήσεις προς και από την Ελλάδα. Αυτή δεν είναι μια νέα πρακτική», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

Την Πέμπτη (08.11.2018), μιλώντας στη Βουλή για τη συζήτηση για τα αναδρομικά, ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως για πρώτη φορά τουρκικά αεροσκάφη ζήτησαν την άδεια της Ελλάδας για να εισέλθουν στο FIR Αθηνών, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου το οποίο προβλέπει μέτρα για την αποφυγή των εντάσεων της ημέρες εορτών (σ.σ. χθες ήταν των Ταξιαρχών που θεωρούνται προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας).

«Σήμερα (σ.σ. χθες), ημέρα της γιορτής των Ταξιαρχών και της Πολεμικής Αεροπορίας είχαμε μια σημαντική εξέλιξη. Ξέρετε ότι υπάρχει ένα πρωτόκολλο σε σχέση με τις γιορτές για την αποφυγή εντάσεων και παραβιάσεων. Για πρώτη φορά είχαμε αίτηση αδείας των τουρκικών αεροσκαφών να εισέλθουν στο FIR Αθηνών«, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ