Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Υπέκυψε ο Ερντογάν στους Αμερικανούς - Πάγο στους S-400, πράσινο φως για F-35

07.06.2018 | 08:25
Αναβολή για τουλάχιστον 10 μήνες, κίνηση που ουσιαστικά προμηνύει το πάγωμα της αγοράς των πυραύλων S-400, καθώς φαίνεται ότι υπήρξαν ισχυρότατες πιέσεις των Αμερικανών προς την Τουρκία για τα αεροσκάφη F-35.

Οι διαπραγματεύσεις του Ερντογάν με τους Αμερικανούς και τους Ρώσους φαίνεται να είναι αρκετά σκληρό. Πληροφορίες θέλουν την αναβολή της παραλαβή των πυραύλων S400 από τη Ρωσία, η οποία μετατίθεται για το 2020.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη του ΣΚΑΙ, η Τουρκία παγώνει για 10 μήνες την παραλαβή των S-400. Οι πύραυλοι ήταν προγραμματισμένο να παραληφθούν από τους Τούρκους σε εννέα μήνες. Η παραλαβή αναβάλλεται για επιπλέον 10 μήνες και πλέον είναι πιθανό να γίνει μετά από 19 μήνες. Αυτο φαίνεται να ανοίγει τον δρόμο για τη παραλαβή των αμερικανικων αεροσκαφών F-35.

Όπως είναι γνωστό υπήρξε αυστηρή προειδοποίηση από την Αμερική για την παραλαβή και την χρήση των S-400. Η αναβολή στηρίζεται σε “εμπλοκή” στο θέμα του λογισμικού ή τουλάχιστον αυτό λέγεται επισήμως, ωστόσο φαίνεται ότι πρόκειται για πάγωμα.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ προσέφεραν στην Τουρκία τους πυραύλους “Πάτριοτ” ώστε να καλυφθεί το όποιο κενό ασφαλείας από το "πάγωμα" της απόκτησης των ρωσικών S-400.

Όλα δείχνουν ότι ο Ερντογάν υπέκυψε στις Αμερικανικές πιέσεις και εξαναγκάστηκε να προτιμήσει τα αμερικανικά μαχητικά, για να αποφύγει την άμεση σύγκρουση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που τον προειδοποιούσαν για τους ρωσικούς πυραύλους.


Με το “πάγωμα” των S-400 ανοίγει ο δρόμος μέσα στις επόμενες ημέρες να παραληφθεί το πρώτο από τα αεροσκάφη F-35, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Δεν μπορεί να αγνοηθεί και ο παράγοντας της Συρίας στην εξίσωση της απόφασης της Τουρκίας, η οποία πιθανόν προτίμησε να ανταλλάξει τους S-400 για να πάρει το πράσινο φως για την εκστρατεία της κατά των Κούρδων σε Συρία και Ιράκ, όπως δείχνει και η συμφωνία μεταξύ Τσαβούσογλου και Πομπέο για την Μανμπίζ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ