Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο τουρκικός Τύπος σήμερα 08-01-2013

08.01.2013 | 09:40
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


     «Κόλλησε η καρδιά του κόλλησε και η Βαριοπούλα» είναι ο τίτλος της Sabah. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως το σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης με την κωδική ονομασία “Βαριοπούλα» δεν εφαρμόστηκε και ένας από τους λόγους ήταν η καρδιακή προσβολή που πέρασε ένας από τους βασικούς εγκεφάλους του σχεδίου ο στρατηγός Τσετίν Ντογάν. Παράλληλα για το σχέδιο είχαν ενημερωθεί το γενικό επιτελείο Στρατού που είχε στείλει προειδοποίηση στον Ντογάν.

    Τις προθέσεις της Άγκυρας για τη δημιουργία κρίσης παρουσιάζει η εφημερίδα Vatan. «Ο χάρτης αυτός θα προκαλέσει κρίση» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας η οποία παρουσιάζει το σχέδιο της Ελλάδας για να ανακηρύξει τη δική της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
«Η Ελλάδα ισχυρίζεται πως έχει δικαιώματα σε μεγάλο μέρος της ανατολικής Μεσογείου λόγω του Καστελόριζου το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 1300 μέτρων από την Τουρκία» γράφει η Vatan που δείχνει τον ειρωνικό τρόπο σκέψης και την επεκτατική πολιτική της Άγκυρας.
«Με την ίδια σκέψη η Ελλάδα χωρίζει για τον εαυτό της το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου» γράφει η εφημερίδα που αναφέρει πως η Άγκυρα αντιδρά στα σχέδια αυτά και τονίζει πως σε περίπτωση που η Αθήνα εφαρμόσει τα σχέδια της κάποια κρίση ανάμεσα στις δυο χώρες θα είναι αναπόφευκτη.

     Τη σχεδιαζόμενη τουρκική οικονομική διείσδυση στην Ελλάδα αποκαλύπτει με πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα Hürriyet. ‘Eιδικό τουρκικό δάνειο στον Γιώργο’ είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδα η οποία αποκαλύπτει πως η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα έχει δημιουργήσει σχέδιο «οικονομικής ενίσχυσης» της Ελλάδας. Το σχέδιο αυτό παρουσιάστηκε στις ελληνικές αρχές.
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό η τουρκική τράπεζα «Ζiraat Bank» η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας με υποκαταστήματα της στην Αθήνα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Ρόδο θα χορηγήσει 50 εκατομμύρια Ευρώ δάνεια σε σχέδια επιχειρήσεων που θέλουν να κάνουν επενδύσεις.
Μόνο που σύμφωνα με τον δημοσίευμα η εφαρμογή του σχεδίου θα ξεκινήσει από τη δυτική Θράκη, που αν και σύμφωνα με την Hürriyet τα δάνεια θα χορηγηθούν ανεξαρτήτως σε όλους «χωρίς να υπάρχει διάκριση Τούρκων η Ελλήνων» , είναι ένα παράδειγμα πως προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Τουρκία την κρίση στη χώρα μας για να ενισχύσει οικονομικά τους Μουσουλμάνους της Θράκης.
Η Ηürriyet γράφει πως το σχέδιο της τουρκικής πρεσβείας το σχέδιο παραδόθηκε προς εξέταση στις ελληνικές αρχέ και οι πρώτες αντιδράσεις που ελήφθησαν «ήταν θετικές»!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ