Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Oι Τούρκοι εντόπισαν κοίτασμα φυσικού αερίου

21.02.2013 | 10:01
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Oı Toύρκοι ανακοίνωσαν πως βρήκαν κοίτασμα φυσικού αερίου σε «απόσταση αναπνοής» από την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah, η εταιρεία Μerty Εnergy εντόπισε κοίτασμα φυσικού αερίου κατα τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποίησε στην περιοχή της Σηλυβριάς περίπου 70 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης.

Το βάθος τους κοιτάσματος βρίσκεται στα 400 μέτρα. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ελπίζουν πως σε τέσσερις μήνες το κοίτασμα θα είναι έτοιμο προς εκμετάλλευση.
Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως το φυσικό αέριο που εντοπίστηκε στη συγκεκριμένη περιοχή ανέρχεται στα 700 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ενώ οι συνολικές ανάγκες της Τουρκίας για αέριο, ξεπερνούν τα 47 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ ανέφερε πως ο εντοπισμός του κοιτάσματος είναι «σημαντικό γεγονός» όμως τόνισε πως «μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να ικανοποιήσουμε μόλις το 1% των αναγκών μας δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση πως με ένα κοίτασμα ικανοποιήσαμε όλες τις ανάγκες μας σε αέριο»

Ο τούρκος Υπουργός υπενθύμισε πως η Τουρκική εταιρεία Ερευνών Πετρελαίου (ΤPAO) σε 54 διαφορετικές περιοχές, πραγματοποιεί υπόγειες και υποθαλάσσιες έρευνες εντοπισμού κοιτασμάτων αερίου. «Μέχρι στιγμής πάντως παράγουμε το 3% της κατανάλωσης μας» ανέφερε ο Γιλντίζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμφωνία Τουρκίας-Αλγερίας για φυσικό αέριο

Άρχισαν οι έρευνες για φυσικό αέριο στα κατεχόμενα.ΦΩΤΟ από ...το σώου των Τούρκων

ΠΡΟΚΛΗΣΗ στο Αιγαίο από τους Τούρκους μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις για ΑΟΖ και Fremm

Εμπρηστικό άρθρο για την τουρκική ΑΟΖ! "Ανακήρυξη και έρευνες τώρα"!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ