Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραγωδία στην Αττική: Επιχείρηση από Ζ'ΜΑΚ και SUPER PUMA για τον απεγκλωβισμό των πυρόπληκτων από τις ακτές

24.07.2018 | 02:39
Όλη την νύχτα θα συνεχιστεί η επιχείρηση της Ζ'ΜΑΚ και των ελικοπτέρων  SUPER PUMA στις πυρόπληκτες περιοχές σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησαν πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με τον Αναπληρωτή Υπουργό, Φώτη Κουβέλη και την στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας από την Φ/Γ Έλλη ήδη έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής 72 άτομα, τα οποία όπως ανέφερε ο Πάνος Καμμένος εντοπίστηκαν έως και τέσσερα μίλια από τις ακτές. 

Ελικόπτερα SUPER PUMA πραγματοποιούν συνεχείς διασώσεις από τις πληγείσες περιοχές περισυλλέγοντας άτομα από τις ακτές όπου προσέτρεξαν να για να σωθούν από την πύρινα λαίλαπα.

Ταυτόχρονα όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, η επίκλεκτη Ζ΄ΜΑΚ με 19 φουσκωτά και περισσότερους από 44 κομάντο λαμβάνει μέρος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των εκατοντάδων ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί στις ακτές τις οποίες δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα μεγαλύτερα σκάφη. Οι επίλεκτοι της Ζ ΜΑΚ θα συνεχίσουν το σκανάρισμα στην περιοχή για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με τον Πάνο Kαμμένο Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη, πραγματοποιούσαν συνεχώς πτήσεις πάνω από τα πύρινα μέτωπα καταγράφοντας εικόνες και στοιχεία τα οποία θα δοθούν όπως ανέφερε στις εισαγγελικές αρχές. 

Επιπλέον όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, Φώτης Κουβέλης, σε επιφυλακή έχουν τεθεί για την περίθαλψη των εγκαυματιών αλλά και όσων χρήζουν πρώτων βοηθειών όλα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία αλλά και τα κινητά χειρουργεία. Παράλληλα οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Αυλώνα όπου θα διατεθούν 400 κλίνες, στη Σχολή Ευελπίδων όπου θα διατεθούν 150 κλίνες, ενώ αντίστοιχα θα διατεθούν χώροι στη Σχολή Ικάρων και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων θα είναι έτοιμες να προσφέρουν κατάλυμα στους πληγέντες.

H συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην μάχη κατά των πυρκαγιών

4 CL - 415
3 CL - 215
2 Ελικόπτερα Chinook 
1 SUPER PUMA
Παράλληλα όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα όπως προωθητές γαιών, πυροσβεστικά και υδροφόρες.

1 φρεγάτα 
3 αρματαγωγά
3 σκάφη ανορθοδόξου πολέμου 
2 ελικόπτερα S-70 

5 Chinook με οκτώ κάδους 
2 ελικόπτερα που μεταφέρουν λέμβους 

64 πυροσβέστες με C-130 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ