Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραμπ για Κιμ: Ο "πυραυλάνθρωπος" τώρα θέλει να συνομιλήσει

02.01.2018 | 19:27
«Ο πυραυλάνθρωπος (Rocket man) τώρα θέλει να συνομιλήσει με την Νότια Κορέα για πρώτη φορά. Ίσως αυτά είναι καλά νέα, ίσως όχι – θα δούμε!». Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σχολίασε την κίνηση του δικτάτορα της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν να προσεγγίσει την Νότιο Κορέα.  «Οι κυρώσεις και ‘άλλες’ πιέσεις αρχίζουν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη Βόρεια Κορέα», διέγνωσε ο  Ντόναλντ Τραμπ σε σχετική ανάρτηση του στο Twitter.

Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ στο Twitter

Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του για τη νέα χρονιά ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέφερε ότι ο δρόμος προς τον διάλογο ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και τη Σεούλ είναι «ανοικτός». Μετά τις δηλώσεις αυτές, ο νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης Τσου Μιόνγκ-γκιούν πρότεινε στη Βόρεια Κορέα να διεξαχθούν συνομιλίες υψηλού επιπέδου την 9η Ιανουαρίου προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Η Νότια Κορέα μάλιστα πρότεινε σήμερα, στη Βόρεια Κορέα να διεξαχθούν συνομιλίες υψηλού επιπέδου την 9η Ιανουαρίου προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, μετά το χέρι που έτεινε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συμμετοχής αθλητών της Πιονγκγιάνγκ στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιοντσάν.

«Ελπίζουμε ότι η Νότια και η Βόρεια Κορέα θα μπορέσουν να καθίσουν πρόσωπο με πρόσωπο για να συζητήσουν όσον αφορά τη συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους αγώνες της Πιοντσάν, καθώς για άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων», ανέφερε ο νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης Τσου Μιόνγκ-γκιούν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.


ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ