Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραυματισμένη κυβέρνηση "χάσμα" σιτς σχέσεις Τσίπρα - Καμμένου

11.07.2015 | 06:24

Βαριά τραυματισμένη η κυβέρνηση μετά από ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με την εξουσιοδότηση της ελληνικής ομάδας που θα διαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση με το ESM. Τραύμα όμως φαίνεται ότι υπάρχει πλέον και στην σχέση Τσίπρα-Καμμένου με αφορμή τα κονδύλια για την Άμυνα .

Σ΄ ότι αφορά στην ψηφοφορία:

Υπέρ ψήφισαν 251 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ. Καταψήφισαν 32 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ όπως και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινοβουλευτική ομάδα του οποίου οκτώ βουλευτές δήλωσαν παρών και επτά απουσίαζαν.


Επεισόδιο έγινε στη Βουλή ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Αλέξη Τσίπρα, πριν την ψηφοφορία και κατά την διάρκεια των ομιλιών στην ολομέλεια.
 Αφορμή στάθηκαν τα εξοπλιστικά, με τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο να κάνει με μία χαρακτηριστική κίνηση “εμείς τελειώσαμε” στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μερικά λεπτά αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ένα σημείωμα στον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος προχώρησε σε διευκρινίσεις κι αφού πρώτα πήρε τον λόγο στο Κοινοβούλιο.

“Τα 100 εκατ. το 2015 θα βρεθούν από το περίσσευμα του φετινού προϋπολογισμού. Τα 200 εκατ. για το 2016 από πωλήσεις εξοπλιστικών”, ανέφερε ο κύριος Τσακαλώτος μεταξύ άλλων. Όταν ήρθε η ώρα του Πάνου Καμμένου να πάρει τον λόγο είπε: “Ακουσα τις διευκρινίσεις του Υπουργού Οικονομικών. Οι περικοπές ύψους 100 δισ. ευρώ θα γίνουν από πωλήσεις υλικού. Ούτε ένα ευρώ από προσωπικό. Και αυτό θα το διασφαλίσω προσωπικά και εγώ, αλλά και ο Υφυπουργός Αμυνας”.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ για τα όσα έγιναν στην Βουλή στο newsit .gr


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ