Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραμπ : Η Σαουδική Αραβία θα "πέσει" σε δύο βδομάδες χωρίς τον αμερικανικό στρατό

03.10.2018 | 13:50
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μισσισσιπί, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας δεν θα παραμείνει στην εξουσία ούτε για δύο εβδομάδες χωρίς την υποστήριξη του αμερικανικού στρατού.

Η Σαουδική Αραβία είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, ωστόσο, κατά τη διάρκεια του αγώνα της εκστρατείας πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο Tραμπ έκανε ύποπτες παρατηρήσεις σχετικά με τη φύση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας.

"Προστατεύουμε τη Σαουδική Αραβία. Θα πείτε ότι είναι πλούσιοι. Και αγαπώ τον βασιλιά, τον βασιλιά Σάλμαν. Αλλά είπα θα σας προστατεύουμε , αλλά ίσως να μην είστε εδώ για δύο εβδομάδες χωρίς εμάς, γι'αυτό πρέπει να πληρώσετε τους στρατιώτες σας", δήλωσε ο Tραμπ.

Η Σαουδική Αραβία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο και στον ΟΠΕΚ. Οι πολιτικές πετρελαίου του οργανισμού επικρίθηκαν πρόσφατα από το Tραμπ λόγω των υψηλών τιμών του πετρελαίου.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη , ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ εκμεταλλεύονται τον υπόλοιπο κόσμο.

"Εμείς υπερασπιζόμαστε πολλά από αυτά τα έθνη για τίποτα, και στη συνέχεια επωφελούνται από εμάς δίνοντας μας υψηλές τιμές του πετρελαίου. Θέλουμε να σταματήσουν να αυξάνουν τις τιμές, θέλουμε να ξεκινήσουν να μειώνουν τις τιμές ", δήλωσε χαρακτηριστικά στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση ο Τραμπ.

Πηγή : Sputnik 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ