Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσίπρας: Έρχεται σχέδιο εκσυγχρονισμού συνολικά του στρατεύματος

27.10.2017 | 10:52
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πριν από λίγο στη βουλή  ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εκσυγχρονισμού συνολικά του στρατεύματος μεταξύ άλλων. 

Ακόμα, σχετικά με τον εκσυχρονισμό των F-16 o πρωθυπουργός είπε "Δεν μιλάμε για αγορά νεών αεροσκαφών, μιλάμε για αναβάθμιση των υπαρχόντων".

"Έχει κριθεί απο την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ότι είναι αναγκαία η αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών τώρα " υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η αναβάθμιση δεν συνεπάγεται νέα δαπάνη.αι να συμπεριλάβουμε σε καμία συμφωνία αντισταθμιστικά οφέλη.

Δεν θα κάνουμε εμείς τα λάθη του παρελθόντος. Αφήνω ένα "παράθυρο" για την ΕΑΒ, αλλά εκεί αυστηρά κοστολογημένα και υπό έλεγχο, τόνισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση του κόστους.

Ο Τσίπρας για το όριο των 1.1 δισ στον εκσυχρονισμό των F-16


Σπέκουλα ή δόλος από εκείνους που μίλησαν για συμφωνία 2,4 δισ Euro. Δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά διαπραγμάτευση και αυτό είναι το βασικότερο όλων. Το δικό μας "ταβάνι" είναι στα 1,1 δισ Euro για να είμαστε ακριβώς εντός των προϋπολογισθέντων δαπανών υπογράμμισε στη Βουλή, ο πρωθυπουργός.

Θα πάρουμε την προσφορά, θα ενημερωθεί η Βουλή και θα αξιολογηθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις, πρόσθεσε.

Για το ταξίδι στις ΗΠΑ

Απτό αποτέλεσμα είναι το γεγονός οτι για πρώτη φορά ακούσαμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να μιλά δημόσια για την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού δημοσίου χρέους και να δεσμεύεται για στενή παρακολούθηση του θέματος αυτού, είπε ο πρωθυπουργός στην Βουλή στη συζήτηση για τα αντισταθμιστικά των F-16 και την βάση της Σούδας και πρόσθεσε: "Απτό αποτέλεσμα η δήλωση του ότι η ελληνική οικονομία στέκεται στα πόδια της.

Απτό αποτέλεσμα ήταν η σύσταση ομάδας εργασίας μεταξύ των υπουργών μας για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Απτό αποτέλεσμα είναι η ανακοίνωση για κατασκευή σταθμού υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη ενώ είμαστε η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη που ανοίγει τις πύλες της για εισαγωγή σχιστολιθικού αερίου.

Απτό αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση ότι η επόμενη ΔΕΘ που τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ θα αποτελέσει σημείο καμπής για τις αμερικανικές επενδύσεις.
Οπτικές ίνες, ναυπηγεία, υποδομές.

Απτό αποτέλεσμα η αναγνώριση της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.
Τέλος απτό αποτέλεσμα ήταν η διαβεβαίωση από πλευράς της διευθύντιας του ΔΝΤ οτι η Ελλάδα πέρασε τον κάβο, ότι δεν απαιτούνται νέα μέτρα και οτι θα κρατήσουν εποικοδομητική στάση στις διαπραγματεύσεις για την γ' αξιολόγηση".


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ